-

NaslovnaReportažeDivlje Jagode u Nišu - Zvezde su večne

Divlje Jagode u Nišu – Zvezde su večne

Divlje Jagode, foto: Vukašin Stanojević

Na posetu jednog od najbitnijih rok bendova bivše Jugoslavije, čekalo se više od dve i po decenije, pa je i logično da Dvorište niškog Univerziteta bude ispunjeno. Kako je i sam Sead Zele Lipovača rekao u jednom trenutku, neočekivano dobar odziv publike u gradu ljubavi, što je tačno. Svako ko je ikada imao prilike da poseti Niš, a i južnu Srbiju generalno, mogao je da se uveri u toplinu i gostoprimstvo ljudi, tako da ona čuvena izreka “Što južnije, to tužnije” može da se gleda samo u finansijskom smislu, ali to je već neka druga priča.

Uz minimalno kašnjenje, na binu izlazi mladi niški bend Dexter, pobednici Medijana Balkanrock takmičenja 2015. godine. Sa nekoliko svojih numera dodatno su zagrejali sve prisutne. Uigrana ritam sekcija i vokal Aleksandra Božinovića, koji je briljirao u pesmama “Ljubav je slepa”, “Rakija” i “Bluz mrtvog čoveka”. Sve pohvale za nastup.

Dexter

Pauza od nekoliko minuta i na binu izlaze Divlje Jagode. Odmah na startu kreću hitovi “Motori” i “Metalni ratnici”. Videlo se da je publika čekala dugo ovakav nastup. Slede “Nemam ništa protiv”, “Dobrodošla ljubavi” nakon kojih sledi opet set najvećih hitova ex-Yu “Sve iz inata”, “Autostop”, “Kap po kap” i “Šejla” . Vredi pomenuti da je vokal Livio Beraka odličan uživo, kao i kompletan bend.

Solo tačka frontmena i osnivača benda Seada Lipovače u vidu izvođenja Betovenove “Za Elizu” je nešto bez čega se koncert Divljih Jagoda ne da zamisliti. Nakon dugih ovacija slede dva bisera, “Krivo je more” i “Zauvjek tvoj” koje je publika horski ispratila.

Sead Zele Lipovača

“Kada te netko spomene”, “Šampioni” i “Želim da te imam” bile su uvertira za veliko finale. Iskusno spuštanje atmosfere za vreme izvođenja pesama “Marija” i “Jedina moja” bila je uvertira u kompletnu eksploziju koja je nastala za vreme numera “Divlje Jagode” kroz koju je Zele provukao i deo stare narodne pesme “Lijepi li su Mostarski dućani” , što su svi prisutni prihvatili, “Let na drugi svijet” i “Ciganko”, nakon koje se uz zahvalnost svima bend povlači sa bine. Naravno da je bio neizbežan bis, pa su uz pesmu “Motori” prve redove zauzeli ljubitelji dvotočkaša, koji su prosto uleteli u Dvorište niškog Univerziteta.

Prepun prostor, odličan zvuk i performans, pa se nadamo da će nas Zele i ekipa uskoro ponovo posetiti.

GALERIJA FOTOGRAFIJA