-

Dingospo Dali uz goste Karpo oduševili KC Grad

Dingospo Dali KC Grad Beograd
Dingospo Dali; foto: Damjan Jovanović

Još jedna odlična svirka kojoj je domaćin bio KC Grad. Veoma pozitivna atmosfera pred početak nastupa benda Dingospo Dali i predgrupe Karpo učinila je ugodno nedeljno veče još prijatnijim, a zahvaljujući odličnim bendovima čiji nastup počinje skoro bez zakašnjenja.

Uvertiru događaju dali su ljudi iz benda Karpo. Mnogo zanimljivih momenata svirke, uključujući i šutku u publici. Od svih sviranih, svakako možemo izdvojiti one poznatije numere koje je odličan garage/indie rock bend na bini izveo. A to je bila veoma hitičnu numeru „Gužva“ ali i „Vetar“, koje su u publici i izazivale ono najlepše. Karpo čine Jovan Ilić-vokal/gitara, Ognjen Drobac-gitara, Todor Parabucki-bas gitara i Jovan Marjanov-bubanj. Pri samom kraj bend svira pesmu „Ajaj“ i napušta stage praćen velikim aplauzima koji su pokazali da je Karpo završio svoj nastup ostavivši publiku sa najpozitivnijim ustiscima.

Karpo KC Grad Beograd
Karpo

Zatim se prepoznatljiv zvuk pesama Dingospo Dalija začuo u KC Gradu. Sam početak, karektirističan i po sviranju uglavnom novijih numera, što je i naglasila Sandra Vidojević-vokal, u pratnji ostatka benda, Nemanja Bulatović-bas gitara, Marko Mićanović-gitara, Nikola Vidojević-bubanj i Nikola Mišić-gitara. Prvu poznatu stvar „Ne pitaj se“ Dingospo Dali, izveli su kao jednu još od uvodnih. Odlična i raspoložena ekipa nastavila je nekolicinom sporijih, a izvođenje pesme „Pelin“, biva uvod u period nastupa benda koji je i sam svakako raspršio sve iole negativno u prostoru KC Grada.

Dingospo Dali KC Grad Beograd
Dingospo Dali

Bend čije ljubitelje očekuje i izdanje najnovijeg albuma, izveo je u tim momentima novi hit, a zatim je  usledila pesma „Drugi svet“. Do kraja, sviranjem još numera kao što su, poslednji singl „Slabost“, uz završne, ali i uz ponovni izlazak benda radi svirke na bis, sve navedeno čini opise završnice koncerta. Sam kraj obeležen i ovacijama bendu, najlepša je moguća slika kojom i bend i publika ostaju oduševljeni, nakon još jednog uspešnog koncerta, od mnogih, u vikendu za nama.