-

NaslovnaIzdvajamoDel Arno Band u Nišu: Muzika koja spaja

Del Arno Band u Nišu: Muzika koja spaja

Del Arno Band Banovina Niš
fotografije: Ivan Dinić

Sinoć se, u punom prostoru Dvorišta Univerziteta (tzv. Banovine), nakon 5 godina od samostanog koncerta, Del Arno Band predstavio Nišlijama. U dva sata svirke, bend je izvodio najveće hitove iz više od 30 godina duge karijere.

Del Arno Band Banovina NišU 22 časa binu je ispunila vesela družina muzičara koje Nišlije uvek dočekaju sa oduševljenjem. Publiku možemo opisati onim „od 7 do 77“. Ovaj bend možemo nazvati i pravim „porodičnim“, jer na svakom od koncerata vidimo generacije fanova koje dovode i svoju decu.

Već sa prvim tonovima bend je poveo publiku na putovanje dobrih emocija, vibracija i osmeha. „Nije me strah“, „Pesma“.. i uvek jasna Jocina poruka da su oni tu „Da spajaju“.

Del Arno Band Banovina Niš
I zaista jesu spojili – nove aranžmane u stare pesme, pesme koje do sada nisi izvodili, kao i pesme koje će se tek naći na albumu.

Del Arno Band Banovina NišNizale su se: „“Igraj dok te ne sruše“, „Ustajem“, „Dobra vest“, „Ova soba..“, „Ti ćeš sresti nekog na kraju“, „Još uvek ima nade“, „Zauvek mlad“, „Dim iz moje lul““.. kao i dve nove pesme: „Stari lek“, za koju je snimljen i spot, kao i „Meni se okreni“.

Del Arno Band Banovina NišUz zvuke „Kad pero vagu preteže“ završen je oficijalni deo kocerta. Naravno, publika nije želela da to bude kraj druženja i dozvala bend, na čak dva bisa. Čuli smo još i „Više nego život“, „Treći svet“, „Svakog dana reci hvala“, „Probudi se“ i simbolično, nešto posle ponoći, zaokružili ovaj koncert pesmom „Verujem“.

Del Arno Band Banovina NišBilo je ovo prijatno veče, puno pozitvne energije, dobre muzike i nasmejanih ljudi. Jovan je koncert završio rečima „Čuvajte jedni druge, to je najvažnije“, a mi se nadamo da ćemo češće imati priliku da uživamo u koncertima ovog dragog benda.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Del Arno Band Banovina Niš