fbpx

-

Naslovna Reportaže Del Arno Band otvorio četvrti "Vračar Rocks": Dva i po sata pozitivnih poruka

Del Arno Band otvorio četvrti “Vračar Rocks”: Dva i po sata pozitivnih poruka

Del Arno Band
D.A.B. je tu da spaja; Foto: Nemanja Đorđević

Četvrti po redu “Vračar Rocks” festival otvoren je u beogradskom Božidarcu u subotu naveče, i to nastupom Del Arno Banda koji skoro tri decenije godina vlada srpskom reggae scenom.

Del Arno BandPred više od 600 ljubitelja toplog karipskog zvuka, slavni Del Arno Band je otvorio koncertno veče na simboličan način – pesmom “D.A.B. je tu da spaja“, aludirajući na jednu od osnovnih okosnica reggae kulture – snagu jedinstva.

Muzički veterani su zatim okupljene počastili setom numera kao što su “Ova soba je čitav tvoj svet“, “Nije me strah“, “Dobra vest“, a čule su se i “Ti ćeš sresti nekog na kraju” i “Preko“, nakon čega je usledio kratki zanimljiv, “zamrznuti” performans, kada je ekipa sa pozornice demonstrirala kako bi izgledalo to kada bi svet na trenutak stao.

Del Arno BandOvo je takođe bio i prvi samostalni koncert Del Arno Banda u glavnom gradu Srbije nakon četiri godine, tako da je nova kompzicija “Horoskop“, tek sada dočekala svoju koncertnu premijeru, a zatim se nastavilo sa porukom “Neću da živim u kavezu”, usledila je “Obična pesma“, a nakon nje i “Reci hvala“. Sastav je odsvirao premijerno još jednu numeru, a reč je o pesmi “Ljut sam“, i to kao najavu novog albuma koji se sa nestrpljenjem očekuje.

Del Arno BandNakon “Čamca na Tisi“, grupa je oduševljenoj publici predstavila stari hit “Moja mila“, za ovu priliku presvučenu u potpuno novi aranžman, a u pozitivnom duhu i jednako dobrom raspoloženju, kako na bini, tako i ispred nje, veče je lagano odmicalo uz “Zauvek mlad“, “Bi-Bap“, legendarnu “Dim iz moje lule“, “Kada pero vagu preteže“…

Da je Del Arno nedostajao publici, ali i publika bendu, pokazala su i dva bisa, a numeru “Više nego život” fronetmen Jovan Matić posvetio je onima koji nisu više sa nama. Kako smo svim navikli kraj koncerta je bio rezervisan za obradu Haustorove “Treći svet“, dok je spektakularni nastup okončan je miksom starijih pesama, te završen najboljom i sasvim adekvatnom porukom, a kroz reči pesme “Verujem (da smo zauvek svi ovde isti)“.

Dva i po sata najiskrenijih emocija pokazalo se kao savršen način da se otvori novo izdanje “Vračar Rocks” festivala, na čijoj bini će narednog petka zasvirati sve popularniji bend “Ničim izazvan”.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Del Arno Band