-

Darkwood Dub doveli Biseru Veletanlić u Niš

arhiva

Dugo očekivani koncert grupe Darkwood Dub i jazz legende Bisere Veletanlić u okviru turneje ‘Vidimo se!’ održan je sinoć pred punom halom Doma Vojske u Nišu.

Nakon samo nekoliko minuta zakašnjena Darkvudi su na bini dočekani ovacijama publike koja je nestrpljivo isčekivala ovaj događaj. Među masom je bilo malo starijih generacija koje prate ovaj bend od samog početka, ali isto tako i tinejdžera koji potvrđuju da će oni još dugo nastupati za nas.

Za vreme dvočasovog nastupa mogli smo da uživamo u nekim od najpoznatijim pesmama kao što su ‘Šećer’, ‘Kolotečina’, ‘Nedaleko odavde’, ‘O pustinji’, ‘Kosmos’. Kao uvertira zvezdi usledio je solo klavijature, a zatim nas je Bisera očarala svojim glasom i pesmom ‘Ne plači’ u nešto drugačijem aranžmanu.

Iako smo svi očekivali nešto duži program, niko nije ostao ravnodušan prema opuštajućim zvucima njihove muzike.

Dejan Vučetič i Bisera Veletanlić izazvali su emocije u svima pesmom Kornelija Kovača ‘Milo moje’ uz koju je jazz diva bodrila publiku da peva sa njom. Da su prisutni bili oduševljeni nastupom moglo se videti po reakcijama, komentarima i ogromnim aplauzima koji su usledili nakon svake pesme. Čak je Vuča propratio svaku pesmu svojim čuvenim plesom zajedno sa publikom.

Nastup je priveden kraju nakon dva bisa na kojim su izvedene pesme ‘Nešto sasvim izvesno’ sa Biserom, ‘Stvarnost’ i verovatno njihov najpoznatiji i najomiljeniji hit ‘Zapremina tela’ koja je na noge digla celu publiku.

Foto: Marija Veljković

Save