fbpx

-

Naslovna Reportaže D.A.B. je tu da spaja: Del Arno u Nišu

D.A.B. je tu da spaja: Del Arno u Nišu

dab_ni_1
Foto: Marija Veljković

I dok su neki njihali svojim kukovima na koncertu beogradskog Zaječarca Vasića, drugi su radili to isto, samo na daleko „kvalitetniji“ način, bez podrške Grada i gradonačelnika kao promotera, uz doajene sprskog rege zvuka – Del Arno Bend.

dab_ni_5Iako DAB nije imao toliko „ozbiljnu“ reklamu kao gore pomenuti estradni umetnik, prostor Banovine bio je sasvim pristojno popunjen, možda čak i više nego prošli put. Sinoćnji nastup bio je poseban po tome što se juče, kako je frontmen Jovan Matić rekao, navršilo 20 godina od prvog nastupa u Nišu.

Hitovi poput „Dim iz moje lule“, „Verujem“, „Više nego život“ i „Svakog dana reci hvala“ našli su svoje mesto na repertoaru, kao i poslednji singl „Horoskop“, koji je već postao tradicionalan. Jovan je imao samo reči hvale za Nišlije, kao domaćine, a isti osećaj su, prema gromoglasnim aplauzima koje su delili, očigledno imali i sami domaćini. Količina pozitivne energije koju bend širi svojom svirkom i ostavlja za sobom, bila je takva da se mogla uhvatiti u vazduhu.

dab_ni_2Prisutnima nije smetalo što je bend došao u nešto manjem sastavu. S obzirom da se radi o uigranoj ekipi koja sebi ne dozvoljava greške, ništa nije moglo da zafali. Pored Jovana i odličnih muzičara koji ga prate treba pomenuti i pohvaliti ljupki trio na pratećim vokalima, bez koga pesme ne bi bile tako „žive“ i poletne u izvedbi uživo. Pored autorskih stvari Del Arno je odsvirao i obrade, Haustorovu „Treći svijet“ i poznati jugoslovenski šlager „Čamac na tisi“.

Niška publika je dobila ono što je i očekivala – standardno dobru svirku Del Arno Benda, punu emocija i lepih misli. Ovakav recept DAB neće menjati ni kada se vrate sledeće godine. Niti one tamo godine. Niti na proslavi novih, sledećih dvadeset godina od ovog nastupa u Nišu, jer – dobre stvari ne treba menjati.

dab_ni_3