fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Čvrge & Decayed Earth: Nesvakidašnja žurka u gradu

Čvrge & Decayed Earth: Nesvakidašnja žurka u gradu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Čvrge, foto: Ivana Božić
Čvrge, foto: Ivana Božić

Požarevački bend Čvrge uz podršku Decayed Earth iz Vlasotinca, nastupili sinoć u niškom klubu Black Stage.

Decayed Earth
Decayed Earth

Svakidašnje subotnje veče u niškom klubu Black Stage upotpunili su nastupi dva žanrovski i geografski različita benda. Sam početak nastupa je odlagan dok se nije skupila kritična masa. Iako je predvorje kluba bilo prepuno, u centralnom prostoru, gde se koncert i održavao, bilo je mnogo manje ljudi.

Nekih dvadesetak minuta pre ponoći, na binu izlaze Decayed Earth. Ovaj mladi bend iz Vlasotinca svira alternativni metal i za sada im repertoar čini kombinacija obrada i autorskih pesama. Svirali su nešto više od pola sata, a iako im je ovo bilo premijerno pojavljivanje u Nišu, naišli su na dobru podršku publike.

Čvrge
Čvrge

Kratka pauza donela je blago zatišje, tek toliko da se momci iz Čvrga pripreme za svoj nastup. Bez mnogo oklevanja, vokal i trombonista benda, Danijel Panić, najavljuje prvu pesmu „Dar“ i započinje ska žurka. Energija koju je prva pesma ponela kroz veseli skakutavi ritam nastavila se i kroz „Ona i ja“ i „Mojih 5 minuta“. Usledila je „Radnička“ a zatim i setno podsećanje na pakleno godišnje doba koje je za nama sa „More“. Sa „Sajber Kurajber“ atmosfera je dobijala na snazi i skoro svi su skakali uz „Žurku“ i „Svakidašnju“. Za samo finale ostavljene su opominjuća „Moj grad“ i „Vijagra“.

Koliko pozitivne energije nosi ska najbolje ilustruje činjenica da se ljudima nakon njihovog nastupa uopšte nije išlo kući tako da su napravili nesvakidašnju žurku u klubu.

publika 2