-

Naslovna Reportaže Čudni ili čudesni Silente osvojili Dom sportova

Čudni ili čudesni Silente osvojili Dom sportova

SilenteDubrovačka grupa Silente održala je sinoć svoj najveći samostalni koncert u zagrebačkom Domu sportova. Uz energičan nastup, par iznenađenja i vidno dobro raspoloženje kako benda, tako i publike, koncert je bio i više nego uspješan.

Iako Silente nisu u potpunosti rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, sudeći po publici, djelovalo je kao da jesu. Koncert je započeo taktovima “Čudna ili čudesna”, a prva pjesma koja je izazvala veće ovacije publike bila je “Pjesma koja sama sebe mrzi” sa zadnjeg, aktualnog albuma “Neće rijeka zrakom teći”.

Da bend ima svoju vjernu vojsku fanova potvrđuje i činjenica kako je upravo zadnji album prihvaćen s jednakim žarom kao i “Lovac na čudesa”, a za tekstove pjesama s oba albuma zaslužan je Sanin, odnosno Sančo, dok glazbu potpisuje Tibor.

Najavljeno iznenađenje koncerta bila je akcija “Ti & Silente”, pri čemu je odabrano osmero najboljih da se pridruže bendu na pozornici. Mladi fanovi otpjevali su, zajedno s bendom, “Tercu na tišinu”, a publika je opet pjevala zajedno s njima i na kraju ih nagradila velikim pljeskom. Veliki pljesak nije izostao ni nakon ostalih hitova, kao ni nakon obraćanja Tibora publici.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je bend bio sve raspoloženiji, komunicirali su s publikom u sve više navrata, bili su rasplesani, a sreća na njihovom licu nije se mogla sakriti ni u jednom trenutku. S laganijim pjesmama pojavila se određena monotonost, ali Silente su vješto pokazali kako monotonija ne mora uvijek imati negativnu konotaciju.

Nakon pjesme “Zimzelen” bubnjar Ivuša zapalio je publiku bacanjem bubnjarskih palica. Atmosferu je dodatno začinio i bijeli Lovac na čudesa koji je bio prisutan na cijelom koncertu, premještajući se s jednog kraja pozornice na drugi.

Silente, ali i publika sigurno će pamtiti ovaj koncert kao odlično ostvarenje. Ostvarenje benda koji dobro izgleda na sceni i ima publiku koja im vjeruje. Bend je uspio napraviti atmosferu, koja je konstantno bila na zavidnoj razini, čime su pokazali kako su dorasli zadatku koji je stavljen pred njih.

Silente su se vratili na bis pjesmom “Još jednom” i pokazali zašto zaslužuju još jednom doći u Dom sportova.