-

NaslovnaReportažeČovek bez sluha u Nišu: Punk's not dead!

Čovek bez sluha u Nišu: Punk’s not dead!

covek_bez_sluhaNiški klub Juridicum ugostio je sinoć kragujevački pank-rok bend Čovek bez sluha.

Kao predgrupa nastupio je niški Oi/Ska bend Kulturno-zabavni program (KZP). Ovog puta ulogu pevača preuzeo je gitarista Aleksandar Mitić i bend je svojim pesmama kao što su „Nema predaje“, „Privatizacija“, „Sexy momak“ dobro zabavili prisutne i time opravdali svoj naziv. Tridesetominutni nastup Nišlija razdrmao je publiku i pripremio ih za šou koji je usledio.

Nastup Čoveka bez sluha otpočeo je pesmom „Superheroj“ koja je jedna od hitova sa novog albuma „Događaj dana“, objavljenog u junu prošle godine. Koncert u Nišu deo je turneje koja je posvećena promociji novog albuma. Ipak, publika nije ostala uskraćena za neke starije hitove kao što su „Second hand“, „Dosadan dan“, „Paranoik“, „Reci ne“, “Ništa mi staro ne nedostaje“ i mnogo druge. Nakon žestoke jednočasovne svirke koju su mahom obeležile pesme sa poslednja dva albuma, bend je izašao na bis, pored još nekoliko svojih pesama odsivirao i „Pet sematary“ Ramonesa na oduševljenje svih prisutnih.

Ono što je obeležilo ovaj nastup svakako su odlična atmosfera i mnogo pozitnivne energije. Sigurno je da su sa ove svirke svi otišli umorni od dvočasovnog skakanja i pevanja ali i zadovoljni jer je za Nišlije dugoočekivani bend napravio nastup i doživljaj za pamćenje.

Foto: Irena Spasić