-

Cold Snap u Vintage Industrial Baru: Varaždinski groove metalci proslavili 14. rođendan!

Foto: Roberto Pavić

Ako netko ovih dana ima razloga za slavlje, onda je to varaždinski groove metal bend Cold Snap, predvođen karizmatičnim Janom Kerekešom.

Svoj  su 14. rođendan dečki obilježili koncertom u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Budući da su u posljednjih nekoliko mjeseci prošli kroz prilično turbulentno razdoblje, ovaj je koncert po mnogočemu bio poseban – kako za bend, tako i za njihove dugogodišnje fanove.

Nakon odlaska gitarista prije svega nekoliko mjeseci i otkazivanja američke turneje, varaždinski groove metalci „podebljali“ su bend s tri nova člana. Tako su se gitara primili Dorian Pavlović i Zdravko Lovrić, dok se Dario Berg našao u ulozi drugog vokalista. Premijerni nastup u novom sastavu imali su početkom prosinca u riječkom Palachu, gdje su pokazali kako unatoč promjenama nisu izgubili svoju žestinu na live svirkama po kojoj su već dobro poznati.

Međutim, uoči zagrebačkog koncerta, iz benda je odlučio otići i dugogodišnji bubnjar Denis Roškarić, te je na njegovo mjesto uskočio Dario Sambol. On je u zaista kratkom roku učinio gotovo nemoguće i predstavio se zagrebačkoj publici na najbolji mogući način, kao da je u bendu već godinama.

Iako su od originalne postave u Cold Snapu sada ostali tek Jan Kerekeš i basist Zoran Ernoić, na koncertu u Vintage Industrial Baru moglo se primijetiti kako među članovima postoji određena „kemija“, te nisu izgubili na kvaliteti. A kao zaslužena potvrda kvalitete zasigurno je potpisivanje ugovora s velikom metal izdavačkom kućom iz Njemačke, Arising Empire/ Nuclear Blast.

U Zagreb su se dečki vratili prvi puta nakon što su 2015., također u Vintage Industrialu, predstavili kontroverzni spot za pjesmu Monster. Za njega su osvojili i Nagradu publike Split Spot Festivala. Iza njih su tri albuma – „Empty Promises“, „Perfection“, te „World War 3“, a zagrebački koncert zapravo je bio odličan presjek posljednjih 14 godina djelovanja benda.

Uz nekoliko novih pjesama koje su po prvi puta predstavili publici, tu su se našle uspješnice poput Snap, Genocide, Silent Killer, Mea Culpa, te energična Bongo Bong, obrada po kojoj su i postali prepoznatljivi. Ovime su publici dokazali kako su i dalje bend na koji može računati, pogotovo sada kad u džepu imaju ugovor s velikom izdavačkom kućom, a i novo izdanje benda zvuči zaista moćno i kvalitetno. Uz to, publiku su prije svega podsjetili na to kako svojim zvukom mogu stajati uz bok velikanima metala.

Jedina stvar koja je zagrebačkoj proslavi rođendana nedostajala jest brojnija publika. Iako je u nešto slabije ispunjenoj dvorani atmosfera bila zaista posebna, ovi su dečki svakako zaslužili rasprodane koncerte.