-

NaslovnaReportažeChuck Prophet nastupio u Domu omladine

Chuck Prophet nastupio u Domu omladine

arhiva

Nakon Chrisa Cacavasa aprila 2004, još jedan bivši član grupe Green on Red je posetio Srbiju. Preksinoć, pred prepunim Domom omladine solo koncert je održao Chuck Prophet.

Chuck Prophet, jedan od začetnika „amerikane“, u svojoj bogatoj karijeri ima izdatih 10 albuma. U poslednje vreme nastupa solo, sa akustičnom gitarom, gde njegov itekako kvalitetan rad dolazi do izražaja. Slobodno mogu da kažem da je jedan od najboljih američkih singer song writer umetnika.

Nastup je krenuo sa malim zakašnjenjem. Bioskopska sala doma omladine je bila savršeno mesto za njegov sinoćni nastup. Scena je fino doterana toplim bojama reflektora. Ljubitelji rock muzike su imali prilike da uživaju u vrhunskim pesmama koje nam je gospodin Chuk servirao. Lagane, nežne tonove brzo je smenjivao napetim i agresivnijim deonicama. Imao je priključena tri mikrofona kako bi upotpunio pojedine pesme. Prosto je neverovatno kako je zamenio čitav bend. Skakao je, vrteo se na sceni, kao da binu deli sa grupom muzičara. Između pesama je našao vreme i da popriča, a i da se našali sa publikom, pričao je kako je ostao bez prebijene pare pa je morao da se vrati kod roditelja da živi. Objašnjavao kako su pojedine pesme nastale, čak je i jednu pesmu posvetio svojoj majci.

Publika ga je odlično prihvatila, svaka pesma se završavala dugim aplauzima. „Da na svetu ima više mesta poput vašeg, možda bih imao pravu karijeru“ našalio se na samom kraju koncerta. Pokazao je da i dalje kantri i rok nasleđe živi.

Set lista:

1. “Let There Be…”
2. “Shouldn’t Mess With My Sister”
3. Homemade Blood
4. Whole Lot More
5. Credit
6. New Year’s Day
7. Doubter Out of Jesus (All Over You)
8. Run Primo Run
9. Heartbreak’s Just Like Dawn
10. “Holding On”
11. Sister Last Soul
12. Summertime Thing
13. Would You Love Me
14. You Did

prvi bis

15. Pin A Rose On me
16. After The Rain
17. I Bow To Every Woman I See
18. “All Through The Night”

drugi bis

19. No Other Love