-

Četvrti dan Nišville jazz festivala – Gitarsko veče uz Bob Geldofa i Vlatka Stefanovskog

Kao što svemu lepom dođe kraj, tako smo došli do kraja najvećeg džez festivala na Balkanu. No, to nas nije sprečilo da i ove poslednje večeri uživamo uz kvalitetne muzičare.

Četvrti dan Nišville festivala započet je bendom iz susedne Albanije, Ajs Quartet. Zanimljivi momci uživali su na bini, a taj osećaj preneli su i na publiku.

AJS Quartet Nišville Niš

Nakon njih na binu su se popeli Acoustic Version iz Bugarske, publika je tad već bila zagrejana i nestrpljivo je isčekivala najveću zvezdu večeri.

Nešto kasnije, nastupili su Ratko Zjača i bend Nocturnal Four, multinacionalni kvartet lepog zvuka praćen težim notama saksofona i gitare lidera ove privlačne grupe.

Ratko Zjača Nocturnal Four Nišville Niš

Kako je veče odmicalo, na red da se prestavi stigao je kvartet Kenija Vrenera u kojem su nastupili poznati džez muzičari bubnjar Piter Erskin, kontrabasista Johanes Vajdenmiler i saksofonista Kris Poter. Koji nam dolaze iz Amerike. Oni su svojim nastupom definitivno prisvojili, tad već, veliku publiku.

Bob Geldof Nišville Niš

Sve se već zahuhtalo za jednog od headlinera festivala čije je ime već jako poznato u svetu muzike. Bob Geldof, pevač i gitarista koji nam dolazi iz Irske, napravio je spektakl za pamćenje. Bob je pre nastupa izjavio kako neće da svira džez nego tradicionalnu irsku muziku. Mislim da se može reći da je Bob imao jedan od najvećih i najuticajnijih nastupa na celom festivalu. Njegov zvuk gitare privukao je čak i najmlađe posetioce festivala.

Vlatko Stefanovski Trio Nišville NišOvogodišnji jazz festival zatvorio je Vlatko Stefanovski Trio. On je sa svojom ekipom svirao njegove čuvene instrumentalne numere kao i najpoznatije hitove njegovog starog benda, Leb i Sol. Pravi užitak za sve ljubitelje zvuka gitare jednog od najčuvenijih gitarista sa prostora Balkana.

Na hip-hop stage-u glavna atrakcija bio je Marko Šelić poznatiji kao Marčelo. On je svojim poznatim numerama privukao nešto mlađu publiku festivala.

Iako je glavni program festivala završen malo ranije, toipak nije bio kraj celokupnog programa festivala. Mnogi su nastavili svoj provod na Midnight Dance Stage-u na kome se plesalo do ranih jutarnjih sati.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Vlatko Stefanovski Trio Nišville Niš