fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Cardinal Point i CounterIgnitioN u Nišu – Veče puno energije

Cardinal Point i CounterIgnitioN u Nišu – Veče puno energije

Counterignition
CounterIgnitioN, foto: Vukašin Stanojević

Niški Black Stage sinoć su posetili vranjanski bend Cardinal Point i požarevačko-kovinski CounterIgnitioN. Koncert je počeo sa kašnjenjem, ali, po reakcijama publike, vredelo je sačekati ovaj čudnovati, ali odlični spoj southern-a sa jedne, i  thrash groove-a sa druge strane.

Cardinal Point
Cardinal Point

Black Stage je bio prilično popunjen kada je na binu izašao vranjanski Cardinal Point. Bend je na promo turneji svog debi albuma Spit on Trust and Reliance, pa je niška publika mogla sinoć da čuje numere sa pomenutog albuma. Koncert su počeli pesmom “Inner Hate”, a usledila je fenomenalna “Rise Above All”, koja je uzdrmala publiku i počela da diže energiju u klubu. Bez sumnje, interakcija pevača i gitariste Miodraga Dimitrijevića sa publikom bila je besprekorna, a atmosfera se grejala na niškoj publici već dobro poznat „južnjački“ način koji karakteriše ne samo numere ovog benda, već i njihovu ličnu energiju na sceni. Mešavina stoner-a i southern-a odlično je prihvaćena u publici, pa je celokupan nastup Vranjanaca bio ispraćen povicima i aplauzima. Pored numera “Inception”, “Another” i “Breathe”, bend je odsvirao i sjajnu “Mesmerised”, za koju je, pre nešto više od mesec dana, izašao spot. Nišlijama je već dobro poznat moćan i jak zvuk Cardinal Pointa, a sinoć su imali prilike da čuju i dve sjajne stoner balade “My Lament” i “Jester Doll”, kojom je bend završio nastup, i uz ovacije iz publike povukao se sa scene. Muzički besprekoran zvuk, energija i južnjačka vrelina obeležili su i ovaj nastup Cardinal Pointa.

Counterignition
CounterIgnitioN

CounterIgnitioN izlazi na binu nakon Cardinal Pointa, i nastavlja da zagreva atmosferu u publici. Ovaj četverac je od 25. oktobra na turneji povodom obeležavanja desetogodišnjice rada benda, pa je tom prilikom svratio prvi put u Niš. Nastup su otvorili pesmom “Border”, a niška publika je, pored autorskih numera sa debi albuma “Spit or Swallow” i “Mediocrity Deadlock”, mogla da čuje i obrade. Momci su imali odličan nastup, pa su, iako po prvi put u Nišu, odmah prihvaćeni od strane publike. Zvuk koji ih karakteriše jeste upravo thrash groove u svom pravom smislu, ali bend ima i vrlo interesantne melodične delove koji lako uđu u uši publike, kakva je bila numera “Handshaking Frenzy”. Pesme “Strike”, “Sell Your Soul” i “Middletown” ,kao i “Divide and Conquer” ispraćene su šutkom u publici i ovacijama. Bend je odsvirao i obradu Metallica-e “Damage Inc.” kao i, svom zvuku prilagođene “Daire” grupe Smak, i “Makedonija” Dada Topića i grupe Time. Sve u svemu, i tokom ovog nastupa nije manjkalo ni dobre zabave ni energije, što je sasvim očekivano kod benda ovakvog žanra.

Nakon nastupa, pevač i gitarista Aleksandar Krčulj podelio je svoje utiske o prvom gostovanju u Nišu. Krculj je rekao da je vrlo zadovoljan kako je veče prošlo, i da se iznenadio brojem ljudi u publici, našalivši se usput kako je mislio da njihov bend uglavnom slušaju članovi drugih bendova. Pevač koji ima moćan glas i vrlo energičan nastup je, po silasku sa scene bio vrlo nonšalantan, spontan i odlično raspoložen pa je prokomentarisao da im je, kao bendu, najvažnije da se na koncertu dobro zabavi, kako publika, tako i oni sami, što se bez dileme i desilo sinoć u niškom klubu Black Stage.

Bend večeras nastupa u Vlasotincu, a već je imao nastupe u Kruševcu, Velikoj Plani i Požarevcu.

10_publika

Save