-

Naslovna Reportaže Buldožer u SKC-u 6.10 - Izvestaj

Buldožer u SKC-u 6.10 – Izvestaj

buldozer3

Pre samo 10 meseci grupa “Buldozer” je u Beogradu odrzala briljantan koncert pred prepunim SKC-om. Ali ako su tada svirali za publiku koju su cinili stariji fanovi na subotnjem koncertu je preovladala mladja populacija koja je ne samo pevanjem nego i skakanjem (pa cak i sutkama (?!)) potpomogla da koncert dobije dimenziju spektakla kakav pamte stariji fanovi “Buldozera”.

Otvaranje koncerta pesmom “Ne brini, mama” je bio uvertira u zahuktavanje “Buldozera” koji vec sa “Yes my baby, no” i “Smrt Morisona Dzima” dovodi fanove do ekstaze nastavljajuci sa hitovima “Vojno lice” i “Slovenija”.Ali ono sto je primetno jeste da je grupa “Buldozer” s godinama uronila sviracki u blues vode (Boris Bele u jednom momentu na koncertu:”Kada ne znamo sta da sviramo mi sviramo blues”!) napustajuci dramski efekat koji je praktikovan kada su svi bili mladi i lepi (sad su samo lepi) ali nisu zaboravili ni . Ipak onaj ko je bio pre deset meseci i u subotu 06. oktobra mogao je da primeti da komentari izmedju pesama koji svojstveni i jedinstveni predstavljaju “Budozer” originalnim ne samo muzicki na ovim prostorima su bili izmenjeni sto je samo potvrda o velicini i znacaju ovog benda. Koncert je zavrsen setom rokendrol pesmama “Mlad i vjecan” , “Sestnaest godina” , “Ja imam ritam” ali je zadnjom pesmom ispostvana publika koja ih je tako i pozvala na bis “Tko jebe Buldozer”. Koncert je trajao skoro dva sata i vidno je bilo da su Bele, Cinc, Zmazek i ekipa vidno uzivali sa svojim brojnim fanovima u subotu 06. u SKC-u u Beogradu u zemlji Srbiji.

(Za kraj umesto zakljucaka : pre par godina pevac grupe “Laibach” je na postavljeno pitanje “Sta sada kada se Jugoslavija raspala?” odgovorio pitanjem “Ko kaze da se raspala?” – posle Time-a, Josipe Lisac, Leb i Sol-a, Buldozera, sta je sledece?)