-

NaslovnaReportažeBuč Kesidi u Novom Sadu - Svi smo mi Sundance Kid

Buč Kesidi u Novom Sadu – Svi smo mi Sundance Kid

foto: arhiva

Koliko je Buč Kesidi razdrmao našu alternativnu scenu svojim vrcavim singlovima Nema ljubavi u klubuĐuskanje ne pomaže najbolji je pokazatelj rasprodat koncert u MKC „Petefi Šandor“ u Novom Sadu. Sva su mesta bila popunjena i ni na ulazu se nije više moglo doći do karte.

Većinom mlađa publika pristigla je ranije da bi zauzela prve redove i obezbedila maksimalni ugođaj u svirci. Tokom sjajnih predgrupa još je bilo dovoljno prostora da se kreće i slobodnije pleše.

Bendovi UV i Wavelet napravili su odličnu uvertiru, masa vidno sjajno raspoložena i razjarena uživala je u ritmovima i pružila podršku ovim bendovima. Nakon najave da će se uskoro na bini pojaviti momci iz Buč Kesidija glasne ovacije odjeknule su salom i ogromno uzbuđenje bilo je očigledno. Nastajala je sve veća gužva, svi su pokušavali da pronađu što bolje mesto i veselo poskakivali i ćaskali.

Otprilike posle pola sata, oko 10 minuta do 11, gase se svetla i na sceni se pojavljuju Zoran i Luka, nastaje totalna histerija, svi pružaju ruke pokušavajuci da ih dodirnu i pozdrave što oni sa osmehom na licu prihvataju i dolaze do prvih redova.

Koncert otvaraju pesmom Tiho, publika se razdragano njiše uz ritam i veoma glasno prati tekst pesme. Shodno stanju koje je zavladalo u sali, usledila je Euforija, numera sa novog istoimenog albuma koji su objavili pre svega četiri dana. Na njihovim licima vidi se iskrena ushićenost što masa već zna sve reči novih pesama i gromoglasno ih prati. Iako je tekst Euforije pomalo gorak i neki od stihova mogu zastati u grlu, publika je veoma veselo pevušila.

Sledeća na spisku bila je Nedelja ujutru, pesma o prekidu vikend iluzije o sreći, neuzvraćenoj ljubavi i povratku u “stvarnost”. Atmosfera je konstantno bila kao da je koncert velikih rok zvezda, a sinergija publike i benda bila je neverovatna.

Momci iz Buč Kesidija znaju veoma dobro kako da komuniciraju sa masom, njihova iskrenost i nepretencioznost su ono što najvise pokrece. Dugački aplauzi, ovacije i skandiranje konstantno su se orili. Ovaj dvojac definitivno ima publiku i fanove za poželeti.

Od starih pesama odsvirali su samo nekoliko, i to najvećih hitova poput Draga i Kafe aparat. Nastavili su sa novim numerama Laž i Subota. Plesni ritmovi nikoga nisu ostavili ravnodušnim, kukovi su se sami njihali uz prelepe melodije koje je Luka stvarao svojom gitarom, dok je Zoran diktirao tempo.

Prvim zvucima već dobro prepoznatljivog zaraznog ritma Nema ljubavi u klubu nastala je opšta histerija. Veliki osmesi su pojavljivali na licima, a telefoni su bili spremni u rukama.

Nakon hit singla odlaze sa bine, publika skandira i očekuje bis.

Brzo se vraćaju spremni sa završe ovu noć žestoko. Počinju sa nešto laganijom Idemo do hodnika da bi odmah na to nadovezali stari hit Nebitna.

I naravno, za kraj kao što se i priželjkivalo ostavili su Kada đuskanje ne pomaže sa kojom su oduvali, sve je prštalo od energije.

Nakon toga, momci su ponovo sišli do publike koja je bila u transu, svi su vrištali i gurali se da dodirnu ove momke. U jednom trenutku Luka se bacio na masu koja ga je podigla i to sa oduševljenjem prihvatila. Pozdravili su se rekavši da im je Novi Sad omiljeni grad i da se nadaju skorašnjem ponovnom druženju.

Buč Kesidi, dva levoruka momka koji na moderan način vraćaju neki stari zvuk i muziku na naše prostore. Energija koju poseduju, uz fantastičnu pripovedačku moć i malo drskosti i senzualnosti upravo je ono što ovaj bend čini ozbiljnim, nakon njihove svirke ostaneš da kontempliraš kod zida, sa neizbežnim zaključkom – Hvala vam momci, đuskanje uz vas puno pomaže.