-

Brkovi poslali osječki Medium u „P**** materinu“

Brkovi 01
Brkovi; Foto: Danijel Grbić Čaruga – bebop

Kada je riječ o nastupu popularnog benda Brkovi nema se što puno reći, a da se ne ponavlja. Vrhunska zabava, vesele pjesme i uvijek raspoložen bend uz još raspoloženiju publiku uvijek napuni dvoranu do kraja.

Brkovi 02Kada je riječ o publici nju ne možemo kategorizirati u jednu skupinu. Dvorana je bila ispunjena mladima, starima, punkerima, metalcima, ljudima koji slušaju neku desetu vrstu glazbe, pripadaju nekoj desetoj vrsti subkulture ili ne pripadaju nigdje, ali jedno je bilo zajedničko svima: svi oni došli su na nastup Brkova radi zabave, a tu zabavu su i dobili. Rijetko koji bend uspije dovući toliko publike na svoj nastup kada je riječ o nastupima u Osijeku.

Povod nastupa je promocija novog albuma Brkova koji se zove „Pizda Materina“ pa je logično da je upravo i s tom pjesmom nastup krenuo. Nastup je počeo nešto iza 22h pojavljivanjem prvog člana benda na bini. Ono što je zanimljivo jest da je nastup krenuo tako što je publika glasno počela pjevati naslovnu pjesmu albuma pa je pjevač uz bend samo nastavio izvoditi pjesmu. Pjesme kao „Nevjernica“, „Samac“ i ostale pjesme s novog albuma upotpunjene su za vrijeme nastupa izvedbom starih hitova kao što su „Nisam ja za tebe“, „Kurvo prokleta“ i mnogim drugim.  Brkovi su izveli i pjesmu „Daj mi vina da se napijem“, naravno u njihovom prepoznatljivom stilu.

Brkovi 04Pjevaču kalibra Shamso 69 poznatom po humoru i otkačenosti nije bio nikakav problem imati vrhunsku komunikaciju s njemu već poznatom publikom. Svaku pjesmu najavljivao je nekim svojim mini govorom koji je savršeno funkcionirao kao uvod pjesme.  Zanimljiv je bio njegov govor o jednom lokalnom pružatelju televizijskih usluga koji svoje usluge naplaćuje skupo, a za uzvrat mu na TV-u ne nudi ništa dobro za pogledati. Nastup je potrajao do iza ponoći u žestokom ritmu popraćenom poznatim stihovima.

Brkovi su obavili sjajan posao te tako opravdali svoj status poznatih i kvalitetnih zabavljača na našoj sceni. Kako ovo nije prvi, a ni posljedni nastup u Osijeku, vjerujemo da će nam Brkovi doći još puno puta i također svaki idući put jednakim intezitetom žariti i paliti na bini uz goruću publiku. Slika govori više od tisuću riječi pa tako za detaljnije dojmove i doživljaj koncerta pogledajte nekoliko fotografija u prilogu.

Brkovi 05

Brkovi publika