-

Briljantna rođendanska proslava Kristala u beogradskom Domu omladine

Kristali
Foto: Nemanja Đorđević

Odličnim koncertom, pred svojim vernim fanovima, beogradski sastav Kristali proslavio je 20. rođendan u petak naveče.

KristaliKoncert, koji je počeo sa minimalnim kašnjenjem, okupio je u Domu omladine malu, ali veoma raspoloženu publiku koja je odlučila da sa sada već legendarnim Kristalima, proslavi dve pune decenije rada ovog boegradskog benda. „Momci“ iz sastava priredili su, kako i dolikuje obeležavanju ovakvog jubileja, odličan rođendanski nastup, a tokom koncerta koji je trajao nešto više od sat i po, poveli su prisutne na kratko putovanje kroz vreme, vodeći ih pesmama sve do davne 1994. godine.

Koncert je počeo zaista energično, pa je na prve stihove pesme „Talasi“ publika odmah počela da skače u ritmu, dok su Dejan Gvozden i ekipa na sceni uzvraćali sa još žešćom energijom. Odličnoj atmosferi koja je vladala na bini doprinela je i gostujuća duvačka sekcija, dok su se za pesmu „Dva metra“, bendu pridružili i nekadašnji članovi Milan Popović i Željko Markuš. Bend je „udarao“ po hitovima, te su se nizale pesme poput „Moje srce“, „Ustani, kreni“, kao i obrada VIS Idola „Bejbi Bejbi“.

KristaliKako se koncertno veče privodilo kraju, Kristali su izveli još par laganijih pesama, te su usledile „Divan dan“ i „Osmi dan“, kojima je završen zvanični deo proslave. „Sve pesme nam govore o nekim danima… Mogli bismo malo i o noći da pevamo!“, primetio je frontmen benda.

Nakon zahteva publike, bend se vratio na bis, a fantastični koncert završio se numerom „Za nju“.

Sa svojim bezvremenskim pesmama i uvek mladalačkim pristupom, Kristali su defintivno dokazali da vreme nije uspelo da ih sustigne. Zato, imali oni 20, 30 ili mnogo više godina, uvek će ostati isti oni „klinci“ koje toliko volimo.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Kristali