-

Bon Jovi uprkos pucanju glasa priredio spektakl u Sofiji

Bon Jovi SofiaNakon trideset godina postojanja ovaj fantastičan bend je ponovo dokazao da on zaista daje roku dobro ime. Po prvi put, Bon Jovi je juče nastupio pred bugarskom publikom u Sofiji.

arhivaPri samom ulasku na Levski stadion svi fanovi ostajali su bez daha. Fantastično urađena bina, neverovatno ozvučenje i naravno veseli prodavci piva mamili su osmehe ljudima, koji su po prvi put bili u prilici da ovaj izuzetan sastav čuju uživo u Bugarskoj.

Najinteresantnija stvar na stadijumu jeste bila bina u obliku prednjeg dela automobila marke Bon Jovi (po uzoru na Kadilak). Tokom samog koncerta, izgledalo je kao da je bend sam motor te divlje mašine. Ljubitelji dobre muzike mogli su apsolutno da uživaju u zagrevanju za spektakl koji je sledio. Za sve one nestrpljive, koji nisu mogli da sačekaju da počne koncert, ljudi iz organizacije su se setili da obaveštavaju publiku, preko video bim-a, kada će tačno početi koncert. I naravno tačno u minut, grupa Bon Jovi upalila je jakim zvukom roka, svoju divlju mašinu i povezla publiku na neverovatno putovanje.

Razočarenje je bio izostanak gitariste Richiea Sambore koga nije bilo na bini. On je zbog svađe privremeno napustio bend tokom severnoameričke turneje, i ne zna se kada će se vratiti u bend. Ipak, i bez neverovatnog gitariste, bend je digao Sofiju na noge.

bjsofiaReakcija publike na prvu pesmu „Thats what the water gave me“ bila je neverovatna. Nakom dugog iščekivanja, željni fanovi Bon Jovi-a energično su ispratili sve hitove ove legendarne grupe. Jon Bon Jovi (John Francis Bongiov) frontmen grupe, iako je ove godine napunio pedest i prvu, svojim šarmantnim osmehom osvojio je ženski deo publike, dok je jači pol opijeno uživao u zvuku besnih gitara. Najjaču reakciju naravno dobila je pesma „Its my life“, koju je pevač najavio rečenicom Let get this baby started up pakuzujuci rukom na plavi automobil. Publika je iz sve snage, u jednom dahu otpevala ovu pesmu, nakon koje je frontmen benda Jon Bon Jovi rekao da samo evropska publika stvarno kako da razmazi muzičara.

U čast prvog koncerta u Bugarskoj, pevač je svoj plavi automobil nazvao Sofija, sto je bugarsku publiku naravno, oduševilo. Jedini minus koji ovaj neverovatan spaktakl može da ima jeste njegova dužina, ali tu nikako ne možemo okriviti bend jer se ovakve stvari ipak dešavaju. Naime, kod dvadesete pesme Jon Bon Jovi je prišao mikrofonu i izvinio se publici. Niko nije znao šta se dešava pa se i publika utišala. Zakašljao se nekoliko puta, zatim se ponovo izvinio publici i rekao da to nije njegov stil i da ne voli to da radi, ali da je primoran da skrati koncert jer mu je pukao glas.Sa pocrvenelim nosem, rekao je da ga alergija ubija i da nije u mogućnosti da nastavi da peva. Izvinio se još jednom i najbolje što je mogao otpevao poslenju pesmu „Wanted dead or alive“.

Uglavnom kada se naglo prekine koncert, publika zna prilično besno da reaguje i komentari posle koncerta su izuzetno negativni, ali to nije bio slučaj i sada. Iako je publici bilo uskraćeno da čuje još nekoliko hitova, ona je ipak bila oduševljena ovim koncertom. Danas, na oficjalnom sajtu mogu se naći poruke upućene bendu, gde verni fanovi oduševljeno opisuju koncert i uz najlepše reči, žele  brz oporavak frontmenu grupe.

Zar ovaj septakl nije razlog zašto ovaj bend traje vec trideset uspesnih godina?

Setlista:

 1. That’s What the Water Made Me
 2. You Give Love a Bad Name
 3. Born to Be My Baby
 4. Raise Your Hands
 5. Lost Highway
 6. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
 7. It’s My Life
 8. Because We Can
 9. What About Now
 10. We Got It Goin’ On
 11. Keep the Faith
 12. When We Were Beautiful
 13. I’ll Be There for You
 14. Bed of Roses
 15. Runaway
 16. We Weren’t Born to Follow
 17. Who Says You Can’t Go Home
 18. In These Arms (David Bryan Vocals)

Bis:

 1. Livin’ on a Prayer (publika je pevala celu pesmu)
 2. Wanted Dead or Alive

Save