-

Bombshell: Od rokabilitija do ska panka

Eichmann FamilyU petak i subotu, 25. i 26. septembra, u klubu Livingrum održan je Bombshell festival.

Prve večeri nastupali su rokabiliti sastavi. Pored lepog predstavljanja domaćih bendova, na festivalu su nastupili i gosti iz Zagreba, Eichmann Family i od samog starta razmrdali publiku. Bend je inače letos svirao u Beogradu, na festivalu garažnih bendova Campus Garage Fire. Kao zvezde prve večeri u Livingrumu najavljeni su gosti iz Nemačke, sastav po imenu The Tony Montanas. Grupa koja dolazi iz Štutgarta, imala je sasvim pristojnu svirku i pored sitnih tehničkih problema na samom kraju nastupa. Čikine bombone su polako priveli kraju druženje i zatvorili prvi dan Bombshell festivala. Bendovi su priredili zaista lepo putovanje kroz vreme, kao i vraćanje u prošlost.

Druge večeri festivala, koje je osmišljeno da dominira punk ska zvuk, najveće oduševljenje kod publike izazvali su ska sastavi Proces kao i Samostalni referenti. Nišlije su ovom prilikom predstavili svoj novi album „MySKA Pesma“ mada nisu izostale ni starije proverene stvari. Nakon njih već preznojenu publiku su dokusurili Refenrenti i priredili „ludilo totalno“. Jedina mana druge večeri festivala je najavljeni novosadski punk sastav Zbogom Brus Li koji iz određenih razloga nije nastupio. Smederevci iz sastava Potres koji su pre mesec dana nastupali u Livingrumu imali su tu čast da zatvore ovogodišnji Bombshell. Malobrojna i probrana publika je do samog kraja uzivala u muzici.

Festival je, ruku na srce, vrlo lepo osmišljen i tematski podeljen. Beogradska publika je ispoštovala sve bendove i uživala u obe večeri Bombshella. Svaka čast i organizatoru koji se stvarno potrudio da razveseli sve prisutne bendovima, kao i da sprovede u delo ovakav odličan festival.