-

Bluz fešta Ane Popović u krcatom Mixer House-u

Ana Popović
Ana Popović / foto: Nemanja Đorđević

Jedna od retkih bluz izvođača koja je svojim delom ostvarila reputaciju tamo gde je sama kolevka ove tradicionalne muzike, priredila je sadržajnu svirku svima koji su uspeli da se dokopaju karte. Koncert je rasprodat šest dana unazad a potraga za kartom više trajala je do samog početka svirke.

Prve bluz tonove u ispunjen prostor uneli su Nenad Zlatanović iz grupe Texas Flood i Pera Joe majstor usne harmonike. Započeli su numerom “Hoochie Coochie Man“ i promrdali raznovrsnu publiku  kojoj je tek predstojalo uživanje u odličnim obradama ovog dvojca. Nižu se “Crossroad“ i “One bourbon, one scotch, one beer“ a onda Nenad odlučuje da preseče obrade numerom “Stay Close“ koju inače izvodi Texas Flood. Prisutni su mogli da čuju bluz improvizaciju gde je znanje ovih majstora dokazano na delu. Nakon još nekoliko numera pozdravljaju publiku i ostavljaju je zagrejanu pred zenit večeri.

Ana PopovićAna zauzima binu sa svojim velikim bendom u kom je sadržana duvačka sekcija, klavijature, bas i naravno bubnjevi. Publiku pozdravlja instrumentalom “Ana’s shuffle“ kojim već stvara pozitivne reakcije prepunog prostora. Potom sledi numera sa istoimenog albuma “Can you stand the heat“ čiji je kraj energično otpozdravljen od starne prisutnih. U kompoziciji “Object of obsession“ prikazene su prve naznake njenih intezivnih solaža koje su sastavni deo gotovo svake pesme. Uprvao jedna takva je  poslužila kao uveritra za “Can’t you see what you’re doing to me“ koja se produžila pri samom kraju i donela oduševljenje prisutnih. Uprkos ne baš tako kvlatitetnom ožvučenju veština ove umetnice je bistro dolazila do izražaja  tokom čitave večeri. Sledi malo nežnija numera “Unconditional“ sa karakterističnom soul pratnjom klavijatura koja čini pravu poslasticu za uši prisutnih slušaoca.

Ana PopovićAna je pozvala specijalnog gosta na scenu pa je već uhodani Pera Joe još jednom pokazao zavidno vladanje usnom harmonikom. Gitaristkinja je iskoristila priliku da prisutne pozove na Mikser Festival koji će se održati u junu ove godine na kom će i ona nastupati. Najavila jedno od “skrivenih blaga“ što se odnosilo na njenu omiljenu pesmu od Hendriksa i potom oštro zasvirala numeru “Can you see me“. Cela noć je prožeta izvrsnim instrumentalima u kojim je jasno predstavila njen talenat i rad. Privela je kraju uz numeru “Hold on“ i  poslednji put ove večeri izmamila osmehe i glasno odobravanje krcatog prostora.

Zaintersovanost za ovakav nastup postaje sve veća na našim prostorima a na nju je Ana Popović odgovorila svirkom dužom od dva časa. Njen bluz koji sadrži segmente soula i fanka očarao je sve prisutne i ispunio njihova očekivanja. Oni koji nisu došli do ulaznice su verovatno oraspoloženi saznanjem da će nastupiti na otvaranju Mixer Festivala u junu i pružiti im priliku da je čuju i uživaju u opijajućim gitarskim veštinama ove boginje.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ana Popović