fbpx

-

Naslovna Reportaže Blues show Ane Popović u Domu omladine

Blues show Ane Popović u Domu omladine

Ana PopovićPosle četiri godine pauze, svetski poznata gitaristkinja Ana Popović i njen internacionalni bend nastupili su u Beogradu zapalivši gornju salu Doma omladine. Prisutnima su priredili pravi bluz šou koji je trajao puna tri sata.

Beogradska publika uželela se ženskog bluza što je i dokazala rasprodatom salom nekoliko dana pre pre samog koncerta. Baš iz tog razloga nastup je uživo prenošen na radiju Beograd 202.

Uz minimalno kašnjenje i predstavljanje prisutnima, Ana kreće sa samim uvodom u koncert ređajući nešto starije pesme “Wrong Woman”, “How’d You Learn to Shake it Like That” i “Hungry”. Sa pravom je nazivaju jednom od najboljih ženskih virtouza na gitari. Više puta nagrađivana Ana pokazala je da ne želi da davi publiku predugim solažama, već je na fin način ostavila da se svako iz benda istakne na svoj način. Muzičari koji su je pratili su za svaku pohvalu, pogotovo holandski basista Roland Jonker koji se pokazao kao pravi šoumen na bini. Prebirajući po žicama bas gitare, u pojedinim pauzama isporučivao je klasične rok zagonetke poput Queenove “Another One Bites the Dust“, koju je publika posebno prihvatila. Pored basiste, u bendu su bili bubnjar Stephane Avellaneda iz Francuske i orguljaš Michele Papadia iz Italije.

Ana je pre skoro svake pesme imala malu priču o tome kako su nastale i kome su posvećene. Tako je, na primer, za numeru “Shadow After Dark” ispričala da je inspirisana situacijom u Srbiji tokom devedesetih godina. Naravno nisu izostali ni njeni heroji, Stevie Ray Vaughn i Ronnie Earl kojima je odala počast pesmom “Navajo Moon”. Promociju poslednjeg albuma “Blind For Love” iz 2009. godine, po kome se i zove cela turneja, provlačila je tokom celog nastupa. Publika je uživala tokom celog koncerta. Nagrađivala je aplauzom i burno reagovala na svaku pesmu. Na samo oduševljenje publike odsvirala je i Hendriksovu “House Burning Down”.

Pri samom kraju koncerta bend se vraća na bis pesmom “Hometown“ koja je posvećena njenom rodnom Beogradu. Kao specijalni gosti koncerta nastupili su srpski bluzeri sa kojima je Ana ranije sarađivala. Zajedno su odsvirali “Hush“ i polako trosatno druženje privodili kraju. Popovićeva se zahvalila prisutnima u više navrata obećavši da neće dugo da čekaju na naredno druženje. Tom prilikom je najavila svoj nastup na ovogodišnjem beogradskom “Beer Festu” u avgustu mesecu.

Geleriju fotografija sa koncerta Ane Popović u Domu omladine možete pogledati OVDE.