-

NaslovnaReportažeBlock out 'vezao' Niš

Block out ‘vezao’ Niš

arhiva

Legendarni beogradski bend Block out sinoć je, pred nekoliko stotina Nišlija, održao koncert u klubu “Juridicum” na pravnom fakultetu.

Ceo događaj je počeo oko 20 časova otvaranjem samostalne izložbe Nemanje Đorđevića, urednika galerije fotografija portala Balkanrock, pod nazivom “Raskorak”. Na izložbi se nalaze fotografije benda Block out, koje su nastale na različitim koncertima u poslednjih par godina.

Nešto pre deset sati, koncert je započeo petočlani bend iz Beograda Sharks, snakes and planes. Svojom progresivnom muzikom, tvrdim gitarskim rifovima i odličnim vokalistom, bend je zagrejao Nišlije za glavne zvezde večeri.

Nakon jednočasovnog zagrevanja na scenu su stupili stari znanci Nišlija. Koncert je otpočeo pesmama “Veži me”, “Majdan” i “Čarobni akord”. Iako bend od 2004. godine nije izdao album, koncert je bio dobro ispraćen. Nista čudno za Niš, jer je poznato da bend ovde ima jaku fan bazu. Odlično ozvučenje, kristalno čista gitara Nikole Vranjkovića i karakteristično Mitino pevanje upotpunili su Nišlijama dvoipočasovno iskustvo.

Publika je, kao i uvek, u više navrata nadglasavala sam bend. U drugoj polovini koncerta našli su se, možda i najveći hitovi benda “Protiv sebe” i “Nedostupna polja”. U pesmama “Težak slučaj pakla” i “Nikad (dve hiljade i kusur godina)” Mitu je na vokalu zamenio Vranjković. Koncert je završen pesmom “Tri korne penal”.

Šarenolika setlista uspešno je pokrila dvadesetogodišnju karijeru benda. Iako su neki u publici ostali uskraćeni za svoje favorite, čini se da je publika i sa ovog koncerta Block outa otišla zadovoljna.

Foto: Vanja Keser