-

NaslovnaReportažeBlock Out u Nišu

Block Out u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

arhiva

Koncertna sezona u klubu SKC-a na Pravnom začinjena je nastupom benda Block Out. Publika koja je ispunjavala prostor kluba te hladne subotnje večeri uživala je skoro dva i po sata uz tople akorde omiljenog im benda.

Prošlo je dosta vremena od poslednjeg nastupa Block Out-a u Nišu. Možda isuviše a možda i premalo, stvar percepcije.

Sat vremena pre zvaničnog početka koncerta ispred ulaza u klub nije bilo nikog osim nas par entuzijasta rešenih da odradimo intervju. Tako se, nakon sitnih formalnosti na ulazu, nađosmo unutra. Nikoli smo oduzeli svega dvadesetak minuta. No, ispostavilo se da nije bilo potrebno toliko žuriti jer je početak koncerta kasnio čitavih sat vremena. Verovatno su ljudi bili malo umorni jer su prethodne večeri svirali u Zaječaru.

Smaragdno-purpurni snopovi reflektora zasekli su tamu i prvi akordi su uplovili presecajući se sa odobravanjem publike. Prva pesma, Fotelja, signalizirala je da će set lista za niški koncert biti drugačija.

Glas, težak poput lepljivog pokreta, peva o Nedostupnim poljima i nagoni da se poželi samo jedan Čarobni akord koji je potreban za sreću. Stojim negde u sredini kluba opijena zvukom glasa i gitara i bubnjeva. Kada bi ceo život bio sazdan od reči i muzike, kad bi sve drugo nestalo… Mogla bih zauvek da ostanem u ovom trenutku. Ne može se Protiv sebe…

I baš kada se osetilo da će većina prisutnih jednostavno potonuti, tempo je promenjen. Dobar koncept! To je obradovalo mnoge prisutne da su neki čak i vrištali. Postalo je pretoplo. Vazduha u opasnom deficitu a prostora u malo manjem. Nije pomagalo ni pivo iz bebi limenki, zaštitnog znaka ovog kluba. Eto jedine enigme u svemu ovome: nema točenog piva na rock koncertu. A tek što je alternativa: jelen ili becks.

Gotovo da se nije ni osetio kraj vožnje. Nakon nekih dva i po sata sviranja, Block Out se oprostio od prisutnih i nestao sa scene. To je bilo to. A valjda je i publici bilo dosta te su smerno, gotovo kao po komandi, počeli da napuštaju prostor. Upalila su se svetla i to je bio siguran znak za fajront.

Pomalo umorni ali ne i razočarani, izlazili smo iz zagrljaja toplih akorda, upletenih još samo u ponekom pramenu kose. Izlazili smo i nestajali polako, ostavljajući iza sebe hladne korake.