-

Block Out u Feedbacku – I veče

arhiva

U Nišu je u četvrtak 29. aprila, koncert održao beogradski alternativni sastav Block Out. Ovo je bio prvi od dva zakazana koncerta, kojima su završili aprilsku turneju.

Po ustaljenom šablonu, posetioci su tek oko 23 časa počeli popunjavati klub, sat vremena nakon najavljenog početka. Bend je u startu predstavio nov material, numeru “Zadrži svoj dah”, koju je, zahvaljujući postojanosti interneta, već čuo veliki deo Block Out-ovih fanova. Nakon nje su usledile poznate “Vertikalno gledano, “Čarobni akord”, kao i neizostavne “Finansijske konstrukcije” i “Deponije”.

Članovi, odlično raspoloženi, ali vidno umorni, pružili su skoro tročasovni užitak publici, koja je brojala negde oko 150-200 čoveka. Spisak pesama je bio šarolik. Bend se svojski potrudio da odsvira po nešto iz celokupnog materijala njihove 20 godina duge karijere. Za trenutak se Vranjković našao na vokalu, na pesmama “Težak slučaj pakla” i “Sudopera”, koju je publika tokom celog trajanja u bukvalnom smislu nadjačavala pevanjem i ovacijama

Klasici poput “Nedostupna polja”, “Protiv sebe” “SDSS” i ovog puta su se jednostavno morali naći na repertoaru. Iznenađenje večeri je svakako furiozna “Zvezdane staze”, koja je posle mirnijih stvari definitvno podigla masu. Feedback nije bio popunjen do kraja, mada, to je I dobro u ovom slučaju, jer je te večeri vladala nesnosna vrućina.

Nikoline improvizacije, Mitina mimika i grimase, sve je ukazivalo da će krenuti sa “Blentostaminom”. Tako je bilo. Nastup se lagano bližio kraju. “Nećemo nikad odustati”, kratka Vranjkovićeva poruka, znatno je ulepšala ovo veče. Započela su “Nevremena”, a sam finiš niškog koncerta poentiran je sa numerom “Najduži je poslednji sat”.

Set lista:

1. Zadrži svoj dah
2. Vertikalno gledano
3. Čarobni akord
4. Finansijska konstrukcija
5. Deponija
6. Majdan
7. Raskorak
8. Težak slučaj pakla
9. Sudopera
10. Fotelja
11. Andrej
12. Prokletije
13. Nedostupna polja
14. Protiv sebe
15. Nikad (dve hiljade i kusur godina)
16. Dan koji nikad nije došao
17. Zvezdane staze
18. SDSS
19. Blentostamin
20. Nevremena
21. Najduži je poslednji sat

Fotograf: Anja Stoilković