-

Block Out protutnjao kroz Niš

arhiva

U Nišu je u četvrtak 25. novembra, koncert održao beogradski sastav Block Out. Kao i prethodna dva puta niška publika je navikla na dva koncerta zbog velikog interesovanja a malog prostora kluba Feedback. Jesenju turneju bend nastavlja 28. novembra u Zrenjaninu.

Iako je početak najavljen za 22h publika je počela da pristiže pola sata kasnije da bi sam koncert počeo sa sat vremena zakašnjenja. Prošlo je dosta godina od poslednjeg studijskog izdanja benda međutim publika već napamet zna pesme kao što su „Prokletije“, „Zadrži svoj dah“, „Fotelja“ kojima je otpočeo koncert.

Sam zvuk i preciznost se na koncertima Block Out-a i ne dovodi u pitanje, publika je bila odlično raspoložena što je bend nagradio skoro tročasovnim nastupom. Set lista se po pravilu razlikuje prvog i drugog dana u Nišu. Raznolikost nije izostala, set lista je bila sastavljena tako da se pokrije dvadesetogodišnje postojanje benda. Dokaz da Block Out ima najverniju bazu fanova je činjenica da nakon početka svake pesme publika skoro nadjača Nikolu ili Milutna i bez greške otpeva celu pesmu. Posle dva sata publika je postala vidno umorna međutim usledilo je izvođenje pesme „SDSS“ u trajanju od 20 minuta što je ponovo razmrdalo sve ljude. Bend se na kraju zahvalio svima i uz osmeh konstatovao „vidimo se sutra“ što Niš čini posebno privilegovanim gradom zaključili su neki od prisutnih.

Foto: Tatjana Đukić