-

Billyclub razmrdali Novi Sad

arhiva

U Novom Sadu je 9. decembra održana svirka benda Billyclub (Velika Britanija), uz podršku bendova Tetrapank (Novi Sad), Dreddup (Novi Sad) i Vox Populi (Beograd).

Ceo događaj nosi pečat interaktivnosti. Zajedničkim snagama granica između bendova i publike postala je difuzna, što je dovelo do oslobađanja velike količine energije koja je do samog kraja ispunjavala Rusinski kulturni centar.

Svirku su otvorili TetraPank, i zagrevanje je počelo. Među numerama našle su se „Argument kalibra 45“, „Cenzurisan“, „Za malo sutra“ i „Ona je ta“, dok velika lutka crne hobotnice kruži publikom i na kraju završava na bini u delovima. Nastup završavaju numerom „Reaguj, sirotinjo“ i prepuštaju binu sugrađanima iz dreDDup-a.

Dreddup startuje energično sa „Angel For The Masses“, na koju nadovezuju „First Blood“ i „Not From Here“. Bina postaje tesna, silazi se u publiku i nastavlja sa odličnom svirkom. Pesme se nižu, a nastup završavaju sa „Echoes and Doors“, dajući dobru sliku o tome šta je dreDDup spremao publici za nastup na Koncertu Godine.

Sledeći su Vox Populi, čiji nastup je, takođe, bio više nego interaktivan. Publiku su pokrenuli starim hitovima „21 vek“ i „Haos u mojoj glavi“ i retko ko je stajao mirno. Svirane su i pesme sa novog albuma „Kraja iluzija smisla“, na koje je publika dobro reagovala.

Za sam kraj ostavljeni su gosti iz Velike Britanije, Billyclub. Nastup započinju oštro i brzo, sledeći praksu te večeri da bend nastupa delom na bini a delom u publici. Posetioci su mogli čuti pesme „747“ i „Fuck you very much“. Nizale su se numere bendova u kojima su članovi Billyclub-a nekada svirali: Discharge, Exploited, Broken Bones, Ministry i Uk Subs. Oduševljeni su prijemom od strane publike u Srbiji i nadaju se da će u neko skorije vreme održati još koju svirku.

Kao uaključak cele priče, dovoljno je reći da je ovo bila izuzetno prijatna i pozitivna svirka koja posetioce nije ostavila ravnoduše.