-

NaslovnaReportažeBilly Idol jači od kiše!

Billy Idol jači od kiše!

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

billy-idol
Foto: Nemanja Đorđević

Rokenrol zvezda Bili Ajdol i njegov bend, uprkos kiši i hladnom vremenu, napravili su odličnu atmosferu na jučerašnjem koncertu u Beogradu.

Iako je prethodnih dana nevreme u Beogradu činilo sve da upropasti ovaj događaj, publika na Ušću nije bila u blatu do kolena, a kiša koja je uporno padala poslužila je kao rashladni uređaj za gužvu koju je napravilo 10.000 prisutnih.

Billy IdolU 20 časova očekivao se izlazak Slađane Milošević, međutim nje nije bilo, tako da se Bili Ajdol pojavio na bini tačno u 21 sat. Sa prvim tonovima pesme “Ready Steady Go” iz “Generation X” ere bilo je jasno da će fanovi morati da istrpe loše izvučenje, a mnogi su morali da se pomire i sa činjenicom da neće moći da vidi Ajdola. Naime, led ekrani su bili nisko postavljeni, tako da se slika na njima mogla videti jedino u polupraznom fan pitu i u prvim redovima partera.

Ajdol i ekipa zasvirali su “Dancing With Myself“, a Stiv Stivens je već tu pokazao gitarski egzibicionizam sviravši svoj Gibson iza leđa. Usledila je “Love is Strange” i horski pevana “Flesh for fantasy“. Sa Bilijem su svi “vrištali” dok je izvodio pesmu “Scream“.

Tempo je malo opao kada se plavokosi roker prihvatio akustične gitare, ali su se strasti uzburkale čim je pomenuo svog prijatelja Eda iz Norveške koji je za svoju “Sweet Sixteen” sagradio zamak. U laganom ritmu sledile su “Eyes Without A Face” i autobiografska “Kings And Queens Of The Underground” u čijim stihovima Bili pominje svoje poznate pesme i albume.

Billy IdolBili Ajdol je jurcao binom, bacao balone u publiku i uz pomoć Dereka Šerinijana (ex “Dream Theater”) krenuo u prisećanje “The Doors” hit pesme “L.A. Woman“. Doduše, više nije u pitanju bila devojka iz Los Anđelesa već, zahvaljujući Ajdolu, devojka iz Beograda i Srbije. “City of Belgrade” i “Belgrade Woman” odzvanjali su koncertnim prostorom.

Nakon “King Rocker” kompozicije Bili je uzviknuo “Da li se osecate dobro? Stiv Stivens, preuzmi!” i hitro su zagrmeli rifovi čuvene “Blue Highway”. Usledio je veliki hit “Rebel Yell” i publika je bila u ekstazi. Po završteku pesme, muzičaru su pobegli sa bine i čekali da budu pozvani na bis.

Stiv Stivens sa akustičnom gitarom u rukama stao je do Bilija Ajdola i zajedno su zasvirali “White Wedding“. Započeta akustično, a završena električno, pretopila se u bubnjarski solo Džeremija Kolsona. Za sam kraj ostavljen je još jedan hit “Mony Mony“. “Bili ste odlični”, uzviknuo je pevač. “J*beš kišu. Ja sam Bili, j*beni, Ajdol!”, bile su reči kojima se završio jednoipočasovni šou.

Billy Idol

Set lista:

1. Ready Steady Go (Generation X)
2. Dancing With Myself
3. Love Is Strange
4. Flesh For Fantasy
5. Scream
6. Sweet Sixteen
7. Eyes Without A Face
8. Kings And Queens Of The Underground
9. L.A. Woman (The Doors)
10. King Rocker (Generation X)
11. Blue Highway
12. Rebel Yell
-BIS-
13. White Wedding
14. Mony Mony (Tommy James & The Shondells)