-

Belgrade Calling: Simply Red zapalili Tašmajdan

simply-red
foto: Belgrade Calling

Drugo veče petog po redu festivala Belgrade Calling proteklo je u znaku nastupa legendarne pop grupe Simply Red.

Fanove festivala je na početku večeri zabavljala hrvatska pop pevačica Natali Dizdar svojim hitovima, pripremajući prepun Tašmajdan za dalje nastupe.

Kasnije, Jinx hrvatski muzički pop sastav sa karijerom dužom od dvadeset godina svojim pesmama i energičnim nastupom nastavlja da animira publiku da bi nakon tri sata od početka festivala na scenu konačno izašao Mick Hucknall označivši početak nastupa benda Simply Red.

Aplauzima i uzvicima publike dočekan je bend na scenu, a „Look at you now“ je hit kojim ove britanske legende započinju svoji jednoipočasovni koncert na kome će otpevati mnoge pesme iz svoje uspešne karijere. U publici, na prepunom Tašmajdanu su preovladavala starija lica, međutim moglo se uočiti i prisustvo mlađih generacija koje su sa istom strašću kao i stariji pevale uz svaku pesmu. Usledila je pesma „New Flame“ posle koje se je frontmen Hucknall obratio publici rečima Zdravo Beograde. Hvala vam što ste došli. Kao što znate obeležavamo trideset godina postojanja i sviraćemo vam nama neke omiljene pesme.

Rege ritam pesme „Night Nurse“ naterao je publiku da se njiše i uživa u atmosferi i glasu frontmena grupe. Ovu pesmu smo snimili u dimu… zelenom dimu objasnio je Hucknall. Nastup je nastavljen ređanjem hitova poput „For Your Babies„, „Holding Back the Years„, „It’s only love„, „Straight into your arms„, zatim živahnim „Right Now“ i „Sunrise„.

Bend se povukao sa scene ali nakon gromoglasnog aplauza publike vratio se na bis pesmama „Money’s Too Tight (To Mention)“ i „Ain’t That A Lot Of Love„.

Nakon prvog bisa i još većeg aplauza preglasne publike na Tašmajdanu bend je još jednom izašao na scenu i otpevao legendarnu pesmu „Something Got Me Started„. Na kraju Hucknall je izveo pesmu „If You Don’t Know Me By Now“ koju je publika pevala u glas zajedno sa bendom.

Nakon fotografisanje tašmajdanskog parka, bend se zahvalio publici na neverovatnom koncertu,  poklonio se i izašao sa scene. Ovim neverovatnim koncertom završen je peti po redu festiva Belgrade Calling.

belgrade-callings