-

Banjaluka Beer Fest – Prljavi inspektor Blaža i Zabranjeno pušenje otvorili festival

YF5U5173
Zabranjeno Pušenje

Drugi po redu banjalučki Beer Fest počeo je sinoć na platou ispred tvrđave Kastel, koncertima sarajevskog Zabranjenog pušenja i kultnog beogradskog Prljavog inspektora Blaže i kljunova.
Mnogobrojna publika okupila se na tvrđavi Kastel kako bi uživala u koncertima nekih od izvođača, ali i u onome po čemu ovaj festival nosi naziv – pivu. Domaća podrška staroj gardi rokenrola bili su banjalučki bendovi Neuro, Nair i Shamrock Rovers.

Grupa Nair je otvorila prvo veče ovogodišnjeg Beer Fest-a oko 20h, kada je rijeka ljudi počela da se sliva ka glavnom ulazu na tvrđavi Kastel. Nakon njih, uslijedili su nastupi banjalučkih bendova Neuro i Shamrock Roversa, koji su dodatno zagrijali banjalučku publiku, te doveli do uzbudljive uvertire glavnih zvijezda prve večeri Beer Festa.

YF5U4774
Blaža

Publika je bila pripremljena za spektakl kada je voditelj Darko Gunjević Gunja najavio izlazak Prljavog inspektora Blaže i kljunova. Okupljeni su ovacijama pozdravili Igora Blaževića, koji se na bini pojavio u srebrnom odijelu, aludirajući na taj način pobjedu mladih Orlića, koji su ušli u finale svjetskog prvenstva u fudbalu, i već imaju osvojeno srebro. U tom maniru je i nastavio, te je tokom cijele večeri nagovještavo publici da budu uz Orliće u sledećim utakmicama. Blaža je svoj nastup otpočeo pjesmom „To je samo rock ‘n’ roll“, nakon čega se u svom stilu bacio u publiku.
Potom su uslijedili mnogi drugi hitovi, kao što su „Ne mogu bez nje“, „Pivo“, „Dule Savić“, „Nisam dijamant“, „Prljavi Hari“. Publika je bila oduševljena nastupom, te su zajedno sa Blažom otpjevali i „Disko mix“.

Poslije njih, uslijedio je nastup Seje Seksona sa Zabranjenim pušenjem, a koncert je predstavljao promociju albuma Radovi na cesti“. Sejo je svoj koncert započeo pjesmom „Kabaraja“, a publika je pjevala u glas tekstove pjesme. Publika je, takođe mogla da čuje dobro popularne pjesme „Pišonja i Žuga“, „Guzonjin sin“, „Boško i Admira“, „Bos ili hadžija“, „Zenica bluess“, „Fikreta“, te mnoge druge. Zabranjeno pušenje je ponudilo mnogobrojno okupljenoj publici fantastičan koncert, koji je trajao nešto malo manje od nepuna tri sata, te je upravo sa ovim sarajevskim bendom završeno prvo veče Beer Festa.

Prvo veče festivala Beer Festa proteklo je u dobrom raspoloženju i koncertima dobrih izvođača, a svirka se nastavlja večeras, na istom mjestu, sa novim izvođačima.

Save