fbpx

-

Naslovna Reportaže Bajaga - 22.maj - Niš

Bajaga – 22.maj – Niš

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhiva

22.maja na Letnjoj pozornici, Bajaga i Instruktori su pod vedrim nebom i prepunom letnjom pozornicom odrzali koncert za pamcenje. U 21:20 se pojavio Bajaga na sceni i koncert otvorio pesmom Zmaj od Nocaja. Bajaga se vise puta tokom koncerta izvinio publici sto je koncert pomeren od petka za utorak, i zahvalio se publici sto su uprkos tome dosli da uzivaju u koncertu.

Koncert je trajao dva i po sata, i na njemu je Bajaga pevao stare hitove i pesme sa novog albuma poput: 220 u voltima, Bademi i So, Berlin, Dobro jutro dzezeri, Exstazy pazi (pesmu j pevao Zika), Godine Prolaze, Gore Dole, Grad, Kad Hodas, Lepa Janja Ribareva kci, Moji Drugovi, Plavi Safir, Ruski voz, Strah od vozova, Tamara, Verujem ne verujem, Zivot je nekad siv nekad zut…

Specijalni gost je bila nasa poznata estradna umetnica – Bebi Dol sa kojom je bajaga odpevao pesme Bademi i So, i poslednju pesmu na koncertu “Pesmu slobode” (obradu Bob Marley-eve pesme redemption song).

Pesma Kad hodas je bila poslednja pesma pred bis koja je bila propracena odlicno vizualno, jer je putem video bima pustana serija slika i snimaka koji su se aranzmanski uklopli u pesmu.

Instruktori su otisli sa scene ali su gromoglasnom vikom vraceni na binu da bi nastavili koncert. Posle par pesama ponovo su otisli, i publika se polako uputila ka izlazima racunajuci da je dosao kraj ovom koncertu. Ali ne, Bajaga je sve iznenadio i ponovo se vratio na pozornicu gde je odsvirao jos tri pesme, kda se propisno oprostio sa publikom.

Duze vreme nisam bio na koncertu na kome je neko imao dva bisa, to je samo jedan od razloga zasto je svojevrmeno Bajaga nosio epitet ministra za rock’n roll