-

NaslovnaReportažeBad Copy u Sarajevu: Dvosatno hip-hop ludilo

Bad Copy u Sarajevu: Dvosatno hip-hop ludilo

foto: arhiva

U petak, 4. oktobra, Ajs Nigrutin, Bdat Dzutim (Timbe) i Sky Wikluh su u krcatoj sarajevskoj Slogi održali nezaboravan dvosatni hip-hop koncert.

Svojim jedinstvenim zvukom i scenskim nastupom Bad Copy je oduševio sarajevsku publiku. Uglas su se pjevali sada već nezaboravni hitovi ovog trojca. Masa se mnogo prije koncerta počela skupljati i zauzimati svoje pozicije te možda ugrabiti neki nerezervisani stol. Već pola sata prije početka, mjesta je bilo jako malo i samo se čekao početak koncerta.

Tačno u 22h na binu izlaze redom Ajs Nigrutin, Sky Wikluh i na kraju Timbe koji je na leđima, prvih nekoliko pjesama, nosio ruksak. U dvosatni koncert Bad Copy nas je uveo starim hitom ”Uno Due Tre’‘ koja je zagrijala publiku za dalji tok koncerta. Ređale su se dalje ”Kafa’‘, ”Sranje u cevovod”, ”Jedna buksna’‘…koje su nagovijestile da će noć biti puna hitova, a da je na nama da izdržimo tu paljbu odličnih pjesama. Već od samog početka koncerta Sky Wikluh, kao i obično, često je dolazio do stola sa pićem gdje ga je čekala njegova flaša Jack Danielsa. Kako je koncert trajao tako nas je Bad Copy oduševio izvođenjem pjesmama ”Vinjau”, ”Tek je 12 sati”, ”Dobro repujem”, ”Spejs Nigrutin”, te jedna za sve alkoholičare, ”Prestajem da pijem”. Pjevanje publike, uglas sa trojcem na bini, stvorilo je nezaboravnu atmosferu.

Pripremio je Bad Copy i jedno iznenađenje za sarajevsku publiku te su pjesmu ”Džastin Biberi” pretvorili u ”Haris Džinović” jer gdje god se u pjesmi spominje Džastin Biber oni bi otpjevali Haris Džinović.

A kako to uvijek biva, završni dio koncerta uvijek je najsnažniji sa najboljim pjesmama. Za sami kraj izvedene su pjesme ”Esi mi dobar”, ”Idemo odmah”, ”Ljubav ili pivo”, te zadnja otpjevana pjesma bila je ”Metalac”.

Bez predaha od samog početka koncerta, pjevali smo svi što je dokaz da se u Slogi prošle noći okupila velika grupa vjernih poštovaoca rada grupe Bad Copy. Kapa dole za Ajs Nigrutina, Timbeta i Sky Wikluha koji su sjajnom energijom pokazali da Bad Copy već 24 godine ima publiku koja ih prati i sluša na svim ex-Yu prostorima, pa i šire.