-

NaslovnaReportažeBad Copy u Nišu: Ko čeka, taj i dočeka

Bad Copy u Nišu: Ko čeka, taj i dočeka

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

04 bc
Foto: Marija Veljković

Nakon više odlaganja zbog lošeg vremena i poplava, konačno je u dvorištu Univerziteta tj. Banovini održan koncert hip-hop benda Bad Copy. Ovo je bila prilika da i maloletnici, kojima je ulaz na prethodnu svirku bio zabranjen, čuju kotešku trojku.

03 ajs 2Umesto koteške trojke, na scenu su izašli momci iz komšijske hip-hop trojke LCC. U početku ih mlađa publika zbog nepoznavanja nije zgotivila, ali oštrim tekstovima „Mi to tako“ i „Biće dobro, ima nas dosta„, ovi momci su pokazali šta znaju i zagrejali publiku za nastup koji sledi. Za vreme nastupa LCC-a blago je počela da prska kiša. Kao što kaže pesma: „oko Niša kiša, a u Nišu Bad Copy“.

Ulazak Skaja, Ajsa i Timbeta na scenu dočekan je velikim aplauzom. Zauzmite pozicije, krećemo! Nastup su otvorili sa „Esi mi dobar“ pozdravivši njome nišku publiku. Prvih nekoliko pesama obeležio je Skaj vokalnim iživljavanjem na mikrofonu. Zaključivši da smo dobro, pesma „Uno, Due, Tre“ došla je kao pozvana. Iako je ovaj hit star više od deset godina, pozdravljen je aplauzom.

Nakon opuštanja uz „Kafu„, Bad Copy je braćom Karamazovima otpočeo „Ugovor s Kepom„.  Ajsova stvar „Jedna buksna“ pozvala je publiku na oldskul dens, što je ispalo dobar šlagvort za pesmu „Sr**e u cevovod“ a tzv. alkoholičarski repertoar pred 400 i više ljudi, kako ga je prozvao Skaj, nastavili su pesmom „Posle 10“ i „Prestajem da pijem„.

06 bcKako je vreme odmicalo, činilo se da ih polako izdaje glas. Ali ne, to nije istina. Mini predavanja o osnovama hip-hopa i zdravom životu obeležili su u pesmama „Bad Copy žoor“ i „Vodio sam devojku na soju“ gde je publika delimično iznela ove dve pesme do kraja. Kiša, koja je prskala s vremena na vreme, samo je upriličila ovaj koncert.

Skaj je kratkim fristajlom u čast Nišlija otvorio jednu od najpozantijih pesama „Ljubav ili pivo“ sa prošlogodišnjeg albuma „Krigle“ koju je obeležio zanimljiv komentar iz publike „A zašto ne oba?“. Seratorskim lamentom tj. pesmom „Metalac“ i pozivanjem na Iron Maiden majicu koju je nosio Skaj, završili su svoj sat i po dug nastup.

Iako nisu jeli motanu sarmu ili pili pivo na sceni, kao što imaju običaj da rade, publiku su ostavili bez teksta i produžili sa stejdža gde su ih verni fanovi čekali sa spremnim fotoaparatima.

02 publika