-

Axl i klinci zapalili Arenu

Guns N RosesPred oko 140.00 posetilaca, u sali beogradske Arene, koncert je održala američka hard rok grupa Guns ‘N’ Roses. A da će koncert biti dobro posećen, videlo se po velikoj gužvi ispred mesta dešavanja još pre 19 sati. Gomile mladih i onih malo starijih fanova sa prepoznatljivim kaubojskim šeširima i šarenim zastavama već oko 20h su krenuli ka ulazu da bi sebi obezbedili što bolja mesta za praćenje koncerta.

Negde pre 21h na scenu izlaze domaće snage Nightshift, koji nastupaju nekih pola sata. Nakon njih dolazi kandaski bend Danko Jones koji je odlično zagrejao publiku pred nastup benda koji su svi u Srbiji sa nestrpljenjem očekivali – Guns and Roses!

Nastup revolveraša je dosta kasnio, počeo je tek pola sata pred ponoć. Iako u srednjim godinama, frontmen ovog benda, legendarni W.Axl.Rose je održao scenski nastup kao pre mnogo godina, a i glas mu se poboljšao u odnosu na nastupe od pre par godina. Samo da pomenem da osim njega nema nijednog člana iz originalne postave GNRa.

Koncert su započeli istoimenom pesmom sa najnovijeg albuma Chinese Democracy, a nakon nje su počeli da se redjaju i neki stari hitovi koje je publika u Areni jedva čekala da čuje. Axl je skakao, pokazivao transparente iz publike, srpsku zastavu i ponašao se suprotno od onoga što su neki skeptici tvrdili – da u njemu nema više mesta za rokenrol. Pesmu Don’t cry je krenula da peva publika, a Axl se tek priključio u drugoj polovini pesme. Redjali su se provereni hitovi Rocket Queen, Ms. Brownstone, You Could Be Mine, Sweet Child O’Mine … Bina je bila fantastična, kao i zvuk i osvetljenje.

Za kraj koncerta je ostavljena legendarna pesma Paradise City, a zadovoljna publika je nakon dva i po sata svirke mogla da krene na zasluženi odmor.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Set lista:

1. Chinese Democracy
2. Welcome To The Jungle
3. It’s So Easy
4. Mr. Brownstone
5. Sorry
6. Better
7. Richard Fortus Guitar Solo – James Bond Theme
8. Live And Let Die
9. This I Love
10. Rocket Queen
11. Dizzy Reed Piano Solo – Ziggy Stardust
12. Street Of Dreams
13. You Could Be Mine
14. DJ Ashba Guitar Solo- Ballad Of Death
15. Sweet Child O’ Mine
16. Instrumental – Another Brick In The Wall Part 2
17. Axl Rose Piano Solo – Goodbye Yellow Brickroad/Someone Saved My Life Tonight
18. November Rain
19. Bumblefoot Guitar Solo – Pink Panter Theme
20. Don’t Cry
21. I.R.S.
22. Knockin’ On Heaven’s Door
23. Nightrain

24. Madagascar
25. Whole Lotta Rosie
26. Instrumental
27. Paradise City