fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Auf Wiedersehen pred novosadskom publikom - Kul rok Da pop uživo zvuči sjajno!

Auf Wiedersehen pred novosadskom publikom – Kul rok Da pop uživo zvuči sjajno!

Auf Wiedersehen; foto arhiva: Nemanja Đorđević

Beogradski Auf Wiedersehen nastupio je sinoć kao trojac pred novosadskom publikom u knjižari Bulevar Books. Reč je o energetski vrlo posebnom bendu koji postoji od 2010. godine i koji se može pohvaliti pozamašnim koncertnim iskustvom. Njegovi članovi muzikom se bave iz čiste ljubavi, bez ikakvih lukrativnih poriva i bez ikakve namere podilaženja široj publici.

Muzički izraz Auf Wiedersehena je nešto drugačije, svojom pojavom ovaj bend obogatio je domaću scenu. Njegovi članovi svoj pravac opisuju kao Kul rok Da pop, (KUL – minimalistički pristup, elektronika, ritam mašine i sintisajzeri; ROK – garaža, pank, rokenrol, bluz; DA – uvek jasno i glasno; POP – sve pobrojano sa jakim gruvom). Njihove pesme sa istoimenog albuma iz 2016. godine, definitivno šire autentičnu energiju i prave sjajnu atmosferu za igranje.

Koncertno veče u popularnoj knjižari otpočelo je oko 22:45h sa pesmom “Sat je san”. Već na samom startu osetio se specifičan minimalistički gruv koji pomera iz mesta. Ljudi su se još uvek skupljali i masa je vremenom postajala sve veća. Sledeća pesma koja se mogla čuti bila je elektro pank “razmrdavalica” “Slabi i Ludi”, koja podseća na zvuk osamdesetih, a nakon nje usledio je “Novac”, naveliko poznat po minimalističkom, a u isto vreme i futurističkom spotu koji je za njega urađen. Niz svima već dobro poznatih pesama nastavio se sa “Šta još mogu”, te sa jednom od onih koje su favoriti među fanovima Auf Wiedersehena, “Pohvale proždiru”. Red je došao na još jedan u osnovi fanki hit “Koferii dobro poznato “Gde si da se desi?”, koje mami na ples…

Bend je u nastavku večeri “poveo” sve prisutne preko “Oblaka” u veliki “Grad”, da bi se “noćna vožnja” nastavila sa “Usavršavanjem”. Za samu završnicu, negde posle 24h, ostavljene su pesme “Džepovi” i sjajna “Afrika”, koja je “svakog za sebe” zaustavila u nekoj drugoj dimenziji. Logično, poslednje je uvek “Zdravo doviđenja”.