-

NaslovnaReportažeAtmosferično veče sa Sarom Renar u Nišu

Atmosferično veče sa Sarom Renar u Nišu

Sara Renar; foto: Marija Veljković

Sinoć je Niš po prvi put ugostio talentovanu i na našim prostorima sve popularniju kantautorku Saru Renar. Ovom prilikom publici u Feedbacku se predstavila novim albumom “Tišina“, ali i numerama sa ranijih izdanja.

Koncert je krenuo Sarinom obradom “Ona se budi”, koju je sama izvela, dok joj se u izvođenju ostalih pesama na bini pridružio Zdeslav Klarić na klavijaturama. Ovog puta bend koji inače nastupa sa Sarom nije bio u punom sastavu, jer su, nažalost, bubnjar i gitarista odustali od puta zbog bolesti. No, to nije ni na koji način uticalo na ono što je prisutnima bilo pruženo.

Pred stidljivom i ne tako brojnom publikom, u veoma intimnoj atmosferi Zdeslav i Sara predstavili su “Notturno“, a zatim i znatno bržu i energičniju “U velikom stilu“. Kao i prethodne pesme i “Bok” i “Djeca” naišle su na odličan prijem, o čemu svedoči i to da su se smeli pojedinci koji su se našli u klubu, sve više opuštali i prepuštali zaista kvalitetnom zvuku, odlično uvežbanom i predanom izvođenju.

Sara Renar; foto: Marija Veljković

Ono što je sinoćnjem koncertu dalo posebnu draž jeste osećaj da pred vama sviraju samo dvoje ljudi, ali zatvorenih očiju čujete čitav bend sa pratećim vokalima. Sve to neverovatnom tehnikom sviranja i sa puno koncentracije, naravno uz neizostavnu pomoć tehničkih pomagala, Sara je izvela gotovo bez greške i sa puno uživanja u tome što radi.

Prostorijom su vladali duvanski dim, prigušena plava svetlost, koja je bila tek toliko jaka da su muzičari bili prisutni u vidu obrisa. Upravo ovakva slika sjajno se uklapala uz muziku i Sarin predivan glas (mada na trenutke i glasove). Prisutni su bili gotovo hipnotisani njenom pojavom, jer osim lepote koju poseduje, zrači i nesvakidašnjom energijom, koja pleni. Posebno treba istaći to što su se i Sara i Zdeslav iako pre gotovo praznim klubom ponašali kao da nastupaju na velikom koncertu pred hiljadama ljudi.

U samu završnicu druženja ušlo se pesmama sa albuma, koji i promoviše na ovoj turneji, “Tišina”, tako da je bilo prilike da se uživo čuju i “Dani bez sjena“, “Gdje povlačiš crtu“, “Čuvaj svoj pjesme“, kao i naslovna numera (“Tišina”). Time je zvaničan deo koncerta bio gotov, ali na samo jedan povik “Bis!” iz publike Sara je sa osmehom krenula u “Jesen“, a potom, u znak zahvalnosti svima koji su iako je bio radni dan došli i ostali do iza ponoći kako bi je sušali, ponovo izvela pesmu u kojoj su u toku večeri svi najviše uživali “Djeca”.

Za kraj ostale samo da Sari poželimo još puno ovako dobrih nastupa i što manje ovako slabo posećenih, a Nišlijama koji su propustili priliku da uživaju u ovakvom performansu poželimo da to učine čim se ova pretalentovana umetnica vrati u naš grad.