fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Atheist Rap i One Step Away u Tvornici kulture: spektakularna punk-rock večer

Atheist Rap i One Step Away u Tvornici kulture: spektakularna punk-rock večer

Atheist Rap
Ahteist Rap; foto: arhiva

U subotu je u zagrebačkoj Tvornici kulture održan punk-rock energičan gig s gostima iz Novog Sada, svima dobro poznatim zabavljačima – Atheist Rap. Kao predgrupu odabrali su koprivnički punk-rock band One Step Away i ostvarili potpun pogodak po pitanju cjelokupne večeri.

Večer su otvorili One Step Away, poznavateljima dobrog punk-rocka nimalo stran domaći bend koji je na sceni od već davne 2000. godine, no ponovno aktivno počinju djelovati 2015. najavljujući svoj drugi studijski album pod nazivom “Ni grama srama” te izbacivši sada već drugi singl s novog albuma.

Ovoj simpatičnoj četvorci očito nije stran pojam zabave i uživanja, stoga nimalo teško nisu tu energiju prenijeli na prostor koji je vrvio od publike privučene dobrim zvukom. Guranje do šanka pa pokušaji vraćanja među prve redove dokazalo mi je da mjesto nije bitno kada je zvuk bio majstorski odrađen. Nakon povećeg broja promašaja što se raznih tonaca tiče, ovaj je pogodio što treba napraviti i mnogi od nas su mu na tomu zahvalni, dok je sam bend napravio, rekla bih 5/5 posao.

OSA su bili savršeno zagrijavanje za Novosađane koji su od izlaska na stage izazvali dugo neviđenu euforiju, širili pozitivnu energiju i uzdrmali i one najmirnije.

Atheist Rap još su prije, čini mi se, izjavili da žele da ovo bude najveći zagrebački koncert u povijesti benda. No, izjasnili se tako ili ne, ovo je definitivno bio velik koncert koji je itekako svakoj individui ostavio topli utisak. Stage divea nije nedostajalo, plesanja, prosipanja cuge, pjevanja i skakanja – još manje. Kako je bend prenosio energiju na publiku tako je publika prenosila energiju na bend. Predivan i topao začaran krug prepun ljubavi i punka.

A onda je uslijedilo ono: ”Poštovani gledaoci…” i sve nas bacilo u neke starije dane, osnovne i srednje škole. Osmijesi se nisu skidali s lica i Tvornica je postala Pritilend. Zatim je tu bilo novijih stvari, pa još starijih i naravno “Wartburg limuzina“. ”Što smo stariji to zvučimo moćnije”, rekli su. I dokazali su to.

I tako se večer privodila kraju, a prostor se nije nimalo praznio. Od samog početka večeri do zadnjeg trenutka u zajedništvu i prijateljstvu širila se punk-rock ljubav. OSA, hvala vam! Atheisti, nadamo se da se ponovno vidimo, da ćemo se okupiti u tolikom broju i da će nas biti više od petsto!