-

NaslovnaReportažeAtheist Rap i Novembar u Nišu

Atheist Rap i Novembar u Nišu

arhivaAtheist Rap je gostovao u Nisu jos pre osam godina. Iako koncertno aktivni u poslednje vreme, simpaticni Novosadjani su zaobilazili nase krajeve.

Ali da krenemo od pocetka. Ovo je ustvari bila zajednicka svirka niskog benda Novembar i Atheist Rapa.

Posle kraceg kasnjenja, sto je postala svakodnevica kada se svirke odrzavaju (treba iskritikovati i lenju nisku publiku koja jos nema naviku da na koncerte stize na vreme) u sali kluba pravnog fakulteta, krenuo je niski Novembar. Nisu nastupali duze vreme, u najavi je novi album, tako da smo osim proverenih hitova culi i neke nove pesme. Kosta i prijatelji i dalje prze, cak mi se cini, i energicnije nego pre.

Ubrzo se Dr.Pop, Radule i ekipa penju na binu (dobro, nazvacemo ono binom prim.aut.), prvi redovi se pune, pravni postaje pretesan za sve zainteresovane ljubitelje zestokog punk zvuka koji bi hteli da vide Atheiste malo blize.

Naravno, svirali su sve zive hitove, nema potrebe nabrajati, znate da ih Atheisti imaju mnogo. Relativno mlada publika je odlicno znala njihov stariji opus i pravila veliku guzvu u prvim redovima, gde se obicnim posetiocima nije dolazilo, zbog veceg broja tkzv sutki kojih je bilo. Ali, sve je to rock`n`roll i ovakve stvari su normalne u poslednje vreme. Inace, Atheist Rap je i u Nisu promovisao svoje novo DVD izdanje, gde se osim live snimaka mogu naci i nekoliko spota.

Za kraj. Odlicna svirka, fantastican proovod. Hvala organizatorima na ovako dobrom koncertu, jos samo nam dovedite Hladno pivo i Kud Idijote u Nis ( Goblini nazalost ne postoje vise ). Samo ako nije problem, nadjite neko bolje resenje za prostor. Ova svirka je bila super posecena, ali zbog vecnih problema sa salom kluba pravnog fakulteta, a to je zagusljiv i mali prostor, uzitak sa te strane nije bio bas najbolji.

Kritike na stranu, zelim da se ovakvo vece sto pre ponovi!