-

NaslovnaReportažeAntenat rasplesao Imotski

Antenat rasplesao Imotski

Bio bi grijeh ne posjetiti barem jedan dan Dogana Festa u Imotskome, koji se održao i ove godine, unatoč silnim problemima s kojima se susreće Udruga Mladih Imotski. Predzadnji dan festivala, nastup zagrebačkog Antenata, mogao bi se smatrati najupečatljivijim, jer je riječ o bendu koji nikad ne razočara sa svirkom uživo, pa tako je bilo i ovaj put u Imotskome.

Antenat su po drugi put gostovali u Dogani (prvi put 2009.), a premda je cijena ulaznice bila i više nego pristupačnih 20 kuna, Dogana je nažalost bila poluprazna. Velika šteta što se Antenat nije prikazao većem broju ljudi, jer su u svakom pogledu ostavili pozitivan i simpatičan dojam.
Posebice frontmen Nenad Kovačić, koji na samom početku nije krio oduševljenje domaćinstvom u Imotskome izjavivši „Ovdje na stageu smo ko u dnevnom boravku“. Njihov veseli i energični nastup upravo je to i potvrdio. Antenat je izveo dosta pjesama s njihovog posljednjeg albuma „Karavana„, koji je odličan nastavak na njihov prvijenac „Subbing„, a njihov stil možemo zaokružuti jednom riječju koja je postala zaštitni znak Antenata-subreggae, ili miks reggaea, duba i ska. Sve to na sceni izgleda poprilično muzikalno, pa vas desetak muzičara predvođeni neumornim Nenadom sigurno neće uspavati.

Jedna od najzanimljivijih numera koje su bile izvedene u Dogani je „Slon„, kojom su poručili „Dosada nam nije prepreka, dosađujemo se, ništa nam nije prepreka, takav je dan“ ali tu večer se zasigurno nitko nije dosađivao. Između ostaloga tu su se na repertoaru još našle i „Opasno je“ koja je prožeta snažnim dvosmislenim tekstom, „Velebeat„, „DBK„, „Razmak„, „Badman“ te možda i stvar kojom bi se moglo opisati sinoćnje stanje u Dogani: „Ima Nas Dovoljno„.

Nenad se na kraju još jednom zahvalio na ugodnoj atmosferi i organizatorima, a Antenat s jednoiposatnom svirkom nikome nije ostao dužan. Iako je, kako Antenat kaže, vrijeme bilo povoljno, teško je razumjeti slabu posjećenost ovog zanimljivog benda koji uglavnom puni klubove gdje održavaju svirke uživo. Kako god bilo, na svirci u Dogani nas je bilo dovoljno da se zabavimo i uživamo u zvucima subreggaea.