-

Amy LaVere i Will Sexton oduševili beogradsku publiku

Amy LaVere&Will Sexton
Foto: Kristina Ćirić

U prepunim i definitivno prevrućim prostorijama Kulturnog centra Grad, Amy LaVere uspela je da unese dašak svežine i sve prisutne „oduva“ fenomenalnim nastupom.

Amy LaVereDuo koji je nešto pre 22h izašao na binu KC Grada činili su Vil Sekston – koji je vešto prebirao po zicama gitare i Ejmi Laver, koja je veče upotpunila odličnim vokalskim sposobnostima i maestralnim sviranjem kako na bas gitari. tako i na kontrabasu.

Nesvakidašnjom mešavinom kantri folk muzike koja je najvernije prenela duh rodne Luizijane i odsečnim bluz ritmovima, Ejmi je uspela da, preko britkih stihova, ispriča određena poglavlja svog, ispostaviće se, zanimljivog života. Autobiografske pesme, uz koje je išla neižbežna priča, poput „Stranger Me“, „Big Sister“ i „Rabbit“ dobile su jak odziv od strane publike, i nije trebalo mnogo da se atmosfera u klubu podigne na veoma pozitivan nivo. Raspoložena publika je propratila svaki stih, a čak i nastatičniji par nogu nije mogao ostati miran pod uticajem veselih bas linija.

Will SextonPozitivnom utisku dobrano je doprineo i neverovatni Sekston, koji je preletao sa akustične na električnu gitaru i svojim šmekerskim pristupom uspeo da, barem na momente, odvuče pažnju publike na sebe. No, Ejmi se postarala da mu to ne olakša, i mlada i veoma talentovana kantautorka uspela je u dvočasovnom nastupu da pridobije simpatije svih prisutnih.

Od beogradske publike pozdravili su se uz obrade Dilanovih „Don’t Think Twice“ i „Just Like Tom Thumb’s Blues“, dok je Ejmi najavila novi povratak u Srbiju, i to uz pratnju sada već čestog gosta na našim binama – Johna Paula Keitha.

GALERIJA FOTOGRAFIJA