-

NaslovnaReportažeAmanZaman razmrdali Nišlije obradama

AmanZaman razmrdali Nišlije obradama

AmanZaman 3U Nišu je prošle subote u klubu Pravnog fakulteta svirku održao bend iz Svilajnca, Aman Zaman, uz lokalnu podršku benda Proces. Svirku je okarakterisala velika količina pozitivne energije kako na bini, tako i u raznovrsnoj publici, sastavljenoj od poklonika najrazličitijih muzičkih žanrova.

Svirku otvara domaćinima već dobro poznat ska pank sastav Proces svojim prepoznatljivim stilom. Zagrevanje počinje, skidaju se kape, šalovi i jakne, i zaboravlja na zimu uz prijatne ska zvuke koji publiku asociraju na kasno proleće. Proces, poštujući ove asocijacije, svira numeru “Proleće” i širi dobre vibracije. Nju slede “Moj san”, “Ja sam tu”, “Cipela”, “Novac”. Svoj nastup završavaju kultnom hit numerom “Dušanovom ulicom”, koju izvode zajedničkim snagama sa publikom.

Nakon kraće pauze, na binu izlazi Aman Zaman. Mladi i energični bend predstavio se niškoj publici mešavinom autorskih pesama i obrada, garantujući posetiocima dobar provod u vidu neprestanog igranja. Njihov nastup trajao je oko dva sata, što bi se moglo prevesti kao „dva sata igranja/ skakanja/ plesanja/ ko šta voli“ i retko ko od posetilaca ostaje statičan. Odabir numera koje je bend obradio prijatno su iznenadile publiku, jer se retko na jednom mestu mogu čuti Rundek, Manu Chao, Bob Marley, Sarlo Akrobata, Del Arno Band i Dubioza Kolektiv. Sve i da jesu – niko nije krio iznenađenje kada su zasvirali „Little mermaid theme song“, a.k.a. Under the sea. Ovaj miks pesama prošarali su autorskim numerama sa svog debi albuma „Samo neka gori!“: “Budi spreman”, “Pusti ih”, “Pes”, “Lampica”, “Samo neka gori” i “Sam”. Pošto je termin za svirku bio probijen, završavaju numerom „Blam“ i zahvaljuju se na dolasku i dobroj atmosferi.

Može se reći da je ovo bila svirka koja ostavlja izuzetno pozitivan utisak, jer iako je bend relativno nepoznat niškoj publici, Aman Zaman je, uz podršku Procesa, priredio tri sata kvalitetne svirke koja „puni baterije“ i čini da posetioci klub Pravnog fakulteta napuste sa osmehom.