-

NaslovnaReportažeAlogia u Nišu: Niš prvi put čuo priču o vremenu i životu

Alogia u Nišu: Niš prvi put čuo priču o vremenu i životu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

U subotu uveče (5.april), u sali niškog SKC-a gostovao je naš najpoznatiji progresiv/hevy metal bend iz Smedereva – Alogia.

Koncert je počeo u nesto pre 22 časa nastupom predgrupa Legacy iz Pirota i Puls, niški bend čiji su hitovi poput „Lažima te kupujem“ dobro poznati niškoj publici. Kada je Puls završio zagrevanje u već punoj sali Pravnog fakulteta, na binu je izašao bend koji su svi nestrpljivo očekivali, AlogiA – prvi put u Nišu…

Oko 23 časova je počela gromoglasna muzika kada su zasvirali Srdjan, Mikica, Damir, Ivan, Vladimir i pevač Nikola koji me je i po izgledu i pevanju neodoljivo podsećao na Brus Dikinsona (Dickinson).

Tokom predstojećih 2 sata mogli smo čuti vrhunac srpske muziče scene u izvođenju srpskog Drim Fiatera (Dream Theater). Bend je izvodio svoje hitove „Sećanje na slike iz sna“, „Samson“, „Metamorfoza“, „Kao snegovi“, „Novi dan“… i obrade popularnih pesama „What a Feeling“ (Irene Cara), „Resurrection“ (Judas Priest)„Run to the Hills“ (Iron Maiden) ili kako je Nikola Mijić nazvao „Beganje u brda“ i pesmu Riblje Čorbe „Gde si u ovom glupom hotelu“. Nikola je uspostavio odličan kontakt sa publikom i postigao je „Dikinson“ efekat vičući „Scream for me Niš!“. Publika je bila oduševljena što je pokazala pevanjem njihovih pesama, skakanjem i šutkama. Brankovići su svo vreme delovali Malmstinski sa svojim vrtoglavim gitarskim deonicama, Damir Adžić je imao priliku da pokaže svoje znanje za bubnjevima kada je dobio priliku da svira solo. A sve to su odlično propratili Ivan Vasić (bas) i Vladimir Đedović (klavijature). Ovaj dvočasovni spektakl, nesvakidašnji u Nišu je završen pesmom „Bajka“ ili kako je Srđan pokušao da zbuni publiku pesmom „Snajka“ ili je bila u pitanju „Rajka“, možda čak i „Majka“…

Iako je koncert bio gotov oko 1, zabava je tek počela, jer su članovi benda delili autograme, slikali se sa ljudima, družili sa njima. Muzicari su bili ljubazni i slikali se sa članovima našeg foruma. Te fotografije, kao i slike sa samog koncerta možete pogledati na forumu www.balkanrock.com/forum . Srđan Branković je pristao da uradi jedan intervju za naš sajt u kome otkriva detalje o novom studijskom albumu, buduće planove njegovog projekta Expedition Delta i još mnogo toga.