fbpx

-

Naslovna Reportaže Alex Kelman Band u Nišu - Indietronic početak sedmice

Alex Kelman Band u Nišu – Indietronic početak sedmice

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Alex Kelman Band, foto: Vukašin Stanojević
Alex Kelman Band, foto: Vukašin Stanojević

Ruski indie/electro-pop trio Alex Kelman Band predstavio se sinoć probranoj publici u niškom klubu Black Stage.

03_Alex_Kelman
Ana Arfen

Ponedeljak veče nije nikako zahvalan termin za koncert, posebno za nastup kakav su priredili Alex Kelman, Ana Arfen i Marina Kelman, trio koji nastupa pod imenom Alex Kelman Band. Ali, ponekad je bolje imati probranu publiku koja će stvarno da čuje i prihvati ono što dopire sa bine. Bend Alex Kelmana neguje nezavisni pop sa visokim udelom elektronike – poznatiji kao indietronic zvuk. Njihov nastup u Nišu ujedno je bila i promocija novog EPja “Vintage”. Muzika koju u novom projektu stvaraju Aleks  (gitara, bas, semplovi), Marina (klavijature, sint) i Ana (vokal) mešavina je energičnih plesnih ritmova, melodičnih gitara i klavijatura i zavodljivog vokala.

Nastup je otpočeo nešto kasnije od najavljenog jer u početku nije ni bilo dovoljno publike. Atmosfera u klubu bila je prilično opuštena, prijateljska a bend se potrudio da tako bude tokom celog njihovog nastupa. Iako je dobar deo publike sedeo tokom njihovog nastupa, bilo je i onih koji su se lagano njihali uz ritmove koji su dopirali sa bine. Alex, Marina i Ana nizali su jednu za drugom pesmom i čini se da je ceo nastup proleteo za tren. Pored pesama sa aktuelnog EPja “Vintage”, izvedene su i neke pesme sa ranijeg ostvarenja benda “Songs Of Fake And Distortion”.

Sam kraj nastupa došao je nekako iznenada tako da su mnogi, nakon što je bend sišao sa bine, imali osećaj da će se ponovo vratiti i nastaviti da sviraju i dalje. Međutim, to se nije desilo a kratkotrajnu tišinu ispunila je muzika sa laptopa.

04_Alex_Kelman