-

Naslovna Reportaže Aleksinac osetio snagu "Sedme sile" grupe Dža ili Bu

Aleksinac osetio snagu “Sedme sile” grupe Dža ili Bu

Dža ili Bu
foto: arhiva

Beogradski pank rok bend Dža ili Bu je sinoć razdrmao aleksinački Dom omladine. Bio je ovo treći nastup benda u poslednje dve godine pred aleksinačkom publikom. Ovaj koncertno aktivni bend se trenutno nalazi na mini turneji po čitavom regionu i ujedno promoviše novi album “Sedma sila” koji se trenutno nalazi na “lageru” i čeka potencijalnog izdavača.

Svirka u solidno popunjenom Domu omladine je počela oko 23 časa. Dža ili Bu je nastupio kao kvartet sa najavom da će se u skorije vreme bendu priključiti još jedan gitarista. Bend je svoj nastup otvorio pesmom iz rane faze karijere “Drug Tito se krije u pećini“,a zatim nastavio sa “Rizik” i “Baksuzan Dan” pesmama sa poslednjeg albuma “Kukovo leto”. Verni fanovi benda bili su dobro raspoloženi od samog početka svirke i svoju pozitivnu energiju ispoljavalji su kroz neprestane “šutke” koje su pozitivno uticale na bend dok je izvodio repertoar sa svih prethodnih šest albuma.

Domom omladine su odjekivale “Aljaska“,”Metak“, “Stampedo“, “Vip“, “Drugovi“, “Živeo Staljin” i ostale prepoznattljive stvari tokom decenijske karijere benda. Atmosfera na koncertu je doživela vrhunac kada su se začule i dve legendarne pesme “Ustani i kreni” i “Večna Lovišta“,koja si bila uvertira za “Odiseju” Leo Martina koja se nalazi na novom albumu i koja je po rečima frontmena Sabljara prvi put premijerno izvedena u Aleksincu na prošlogodišnjem koncertu.

Nakon dvočasovne svirke bend je čak dva puta morao na polučasovni “dodatan rad” koji su prihvatili oberučke jer su im fanovi davali neophodnu podstrek i inspiraciju. Na bisu su izveli dve pesme sa novog albuma – “Zauvek” i “Globalni građani“, zatim “Velika svetska zavera” i na kraju “Osnovna škola“.

Na kraju svega viđenog bila je ovo nezaboravna rokenrol noć. Dža ili bu je opravdao učestali poziv organizatora i zakazao novo druženje po izdanju novog albuma. Ovi beogradski pankeri su ušli i u istoriju aleksinačkih koncertnih zbivanja kao prvi bend koji je tri puta gostovao ovde. Pobrali su simpatije ne samo Aleksinčana već i drugih manjih sredina kojima uvek izlaze u susret i nalaze način da promovišu svoju muzičku ideju.

Set lista:

 1. Drug Tito se krije u pećini
 2. Rizik
 3. Baksuzan dan
 4. Hajde
 5. Put
 6. Fliperaški san
 7. Glumac
 8. Raskršće
 9. Gole istine
 10. Droga i mladi
 11. Proleće
 12. Rasprodaja
 13. Aljaska
 14. Metak
 15. Ustani i kreni
 16. Stampedo
 17. Neki drugi grad
 18. Uradi sam
 19. Najjači samo opstaju
 20. Vip
 21. Kraljica pica parka
 22. Živeo Staljin
 23. Drugovi
 24. Odiseja
 25. Večna lovišta
  Bis:
 26. Velika svetska zavera
 27. Nosorog
 28. Zauvek
 29. Globalni građani
 30. Osnovna škola

Save

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe