-

„Adrenalin šou“ Marčela u Domu omladine

Foto: Arhiva (Nemanja Đorđević)
Foto: Arhiva (Nemanja Đorđević)

Trenutno je u toku proslava Marčelovog debi studijskog izdanja iz 2003. godine, „De Facto„. Popularni hip-hoper je odlučio da ponudi publici poseban koncert na kom će obnoviti sećanja na muzičke početke i osvrnuti se na sve ljude koji su mu bili podrška u tom momentu.

Mesto održavanja koncerta je ovaj put bio Dom omladine Beograda pod nazivom „Marčelo & prijatelji„. Prostor je bio u celosti pun i topao, zagušljivi vazduh je harao i sa uzbuđenjem čekao početak koncerta u 21:30.

Mrak je naselio binu i publika je odmah zavrištala. Na sceni je bio postavljen video bim na kom se pojavio spot za pesmu „Kostim„. Nakon toga su se na sceni pojavili „Filteri“ (Nensi, Ministar Lingvista i Marčelo, kao i DJ Raid). U skladu sa proslavom, Marčelo se osvrnuo na materijal sa prvog albuma gde su se mogle čuti pesme poput „Reč na reč„, „Kuća na promaji„, „Suze“ i „Krem de la krem“ (uz gostovanje bosanskog izvođača Frenkija, koji je u jednom momentu i nastupio solo). Video bim je ponovo iskorišćen da bi se pojavio Edo Maajka, koji se putem interneta pojavio uživo iz Tel Aviva da bi iz svoje sobe malo odrepovao pred publikom, koja je gromoglasno podržala neočekivan sadržaj.

Neke od novih pesama, koje će se naći na predstojećem albumu „Napet šou“ su našle mesta u listi, što je i bilo očekivano. Singl „Pegla“ i energična „Laž“ su protresle publiku zajedno uz pomoć gudačkog kvarteta koji je analognim putem delovao poput matrice, uz ritmičku podršku DJ Raida (koji je, uzgred, u jednom momentu imao pored sebe i svog mlađeg učenika, kojeg je Marčelo predstavio publici). DJ duo je dobio priliku i da se samostalno prikaže publici u instrumentalnom intermecu koji je publika sveobuhvatno podržala.

Naravno, nikako ne treba zaboraviti i bend „Iskaz“ koji je već uveliko deo Marčelove postave i nakon jednog časa su delili binu sa mladim reperom. Brojni gosti su bili suštinska šibica energije koja je stalno dizala ljude na noge. Počevši od Frenkija iz Disciplinske komisije, binu su u jednom momentu posetili, takođe posetili i Dexstarr, stari Marčelov prijatelj i kolega, kao i Kojot iz Eyesburna, sa kojim je „Iskaz“ izveo pesmu „Warfare“ koja je frenetično kombinovala dabstep zvuke uz metal elemente. Scena je u jednom momentu brojala čitavih jedanaest članova uz koje je publika neprestano skakala i glasno vikala.

Marčelov sadašnji nastup krasi intelektualni i ukusni hip-hop uz kombinaciju drugih žanrova i promovisanja zdravog buntovničkog duha. Likom, ne čini se da postoji prevelika razlika između Marčela od pre deset godina i sada. Iskustvom i zrelošću je, sa druge strane, na vidljivo višem nivou. Novosađani, verujte mi, pojavite se u Quarteru 13. decembra, sadržaj koji ćete imati prilike da vidite će vredeti svake pare. U želji da promoviše snagu realnosti, Marčelo omogućava ljudima i da je makar privremeno odbiju iz okruženja.