-

357 – SKC Livingroom – 21.04.2008.

357 je bend koji postoji na našoj sceni još od 90-tih godina. Ko bi rekao da su ovi momci počeli kao cover bend. Beogradska publika se u želela ove grupe, (nisu nastupali u BG duže od godinu dana) što se jasno videlo na nastupu u Livingrumu.

Koncert je nešto kasnio, krenuo je posle 23h. Mesto se nije baš popunilo, tj. bilo je gužve, iako koncert nije bio rasprodat što se u poslednje vreme često dešava kada su svirke ovog tipa u pitanju…

357 su svirku najavili kao promociju novog albuma ’’Magični kvadrat’’ a posle beogradske svirke bend nastupa širom Srbije.

Po samom početku koncerta, publika je krenula da divlja i skače. Odmah je stvorena paklena atmosfera, što bi frontmen Nikola ponavljao ’’Jel i vama ovoliko toplo koliko što je i meni?’’ Sama svirka uopštene oskudeva u energiji. Ozvučenje je bilo odlično, a poseban akcenat se stavlja na duvačku sekciju, koji se odlično odradili svoj posao. Gitarski rifovi su takođe bili izvanredni. Bend je svirao skoro sve poznate pesme, imao je dosta izmeljen repertoar nego li ranije. Pored pesama Bela Soba, Bez Razlike, Idem Na Selo, Dan Svetog Ilije, Kiša, Devojka Iz Grada, Beograd i druge, svirali su Sprem te Se Sprem te i Hriste Bože (Himna Kosovskih Junaka) na koje je publika posebno uživala. Premijerno su izveli pesme pod nazivom ’’Četiri zida’’ (za koju je uradjen spot) kao i pesmu ’’Hvala ti’’ (sa kojom su završili nastup). Masa je naročito dobro prihvatila novu pesmu po tekstu našeg pesnika Milana Rakića ’’Na Gazimestanu’’ koji je će biti očigledan hit na albumu ’’Magični kvadrat.’’ Spot za tu pesmu nije htela da prikaže ni jedna lokalna televizija (zbog trenutne političke situacije u Srbiji).

Publika je na svirci sve vreme bila raspoložena i pevala sve pesme zajedno sa pevačem. Nastup grupe je puna dva sata karakterisala pozitivna atmosfera, kao i česta interakcija između benda i publike. Frontmen 357 Nikola Hadži Nikolić je sve vreme bio raspoložan, nasmejan i pun energije.