-

20 godina Jinxa na Tuškancu

jinx
Foto: Arhiva (Nemanja Đorđević)

Popularna pop rock skupina Jinx obilježila je 20 godina svojeg postojanja i djelovanja u utorak naveče u samom centru Zagreba, na Tuškancu, na odista odlično posjećenom koncertu.

Redari su već nakon pola sata svirke zatvorili ulaz za brojne posjetitelje, zbog stvaranja prevelike gužve, a sami Jinx su svirali bez prekida dva sata. Ipak, teško je bilo ugurati 20 godina stvaranja u tako malo vremena. Nizali su se hitovi, kako stari tako i novi, a očigledno je da je publika tokom godina vjerno pratila ovaj band, tako da nijedna pjesma nije bila nepoznata.

Nizale su se prepoznatljive „Avantura počinje“, „Koliko suza za malo sna“, „Tamo gdje je sve po mom“, „Bye, bye, bye, baby bye“, „Da smo se voljeli manje“, „Na zapadu“ , „Smijem se“, a ovo je bio samo djelić njihovih uspješnih kompozicija.

Jinxi su pokazali zašto su band koji izuzetno uspješno djeluje već dva desetljeća, sve od davne 1993. godine kada su se okupili, pa sve do danas. Obilježili su glazbenu scenu zauvijek svojim prepoznatljivim zvukom i lako pamtljivim tekstovima.

Mala zamjerka odnosi se na interakciju sa publikom, koja nažalost nije bila baš izražena. Ipak, bila je prevelika gužva, a jedan rođendanski koncert među najvjernijim fanovima možda bi bio uspješniji potez, ali sa druge strane treba zahvaliti Jinxima što su omogućili koncert velikom broju ljudi, te svima poklonili mali dio sebe.

Ono što se očekuje od benda je da nastaviti djelovati i stvarati pop glazbu po kojoj je najpoznatiji, te da će dočekati i zlatni pir.

Save