-

19. Pannonian Challenge: „Sportski“ nastupi Psihomodo popa i Urban&4


Najveći regionalni festival ekstremnih sportova, 19. Pannonian Challenge u Osijeku je i ove godine okupio, kako sportska, tako i brojna popularna glazbena lica. Koncerti koji se svakako mogu izdvojiti su, koncert Psihomodo Popa koji se održao 31. svibnja i koncert grupe Urban & 4 održan 1. lipnja.

Kako to već biva na ovakvim događajima, obje su grupe kasnile na svoje koncertne nastupe. Svaki je koncert trebao započeti u 22 sata i trajati do ponoći, ali oba su sastava na koncert kasnila gotovo sat vremena. No, to nije umanjilo njihovu legendarnost i činjenicu da su okupili mnoštvo ljudi. Doduše, kada je riječ o koncertu Psihomodo Popa, u dvorište Vege, namijenjeno za održavanje koncerata povodom Pannoniana, bilo je osrednje popunjeno.

Nakon Gopčevog pozdrava Dobra večer, Osijek! Kaj ste se smrzli? ta se osrednja ekipa kasnije pokazala potpuno spremnom za plesanje, skakanje i glasno pjevanje pjesama popularnoga sastava. Miran nije ostao ni Gobac koji se pred sam kraj koncerta, ni manje ni više, počeo penjati po stupovima pozornice. Bend je tako izveo pjesme poput Kad sam imao 16, Frida, Ja volim samo sebe i brojne druge hitove te svojim koncertom pridonio bogatom programu Pannonian Challengea.

Urbanov koncert bio je klasično mirnije naravi. Iako je na njemu bilo više ljudi, oni su većinom stajali i uživali u Urbanovoj emociji koju uvijek uspješno prenese na sve oko sebe. Osječane ona svaki put oduševi, bez obzira što Urban zaista često nastupa u Osijeku. Kada je riječ o emocijama, u koncertu su sudjelovali i tek vjenčani bračni par koje je Urban pozvao na pozornicu te im otpjevao pjesmu Odlučio sam da te volimNaravno, poznate hitove poput Budi moja voda i Mjesta za mene publika je jednoglasno pjevala.

Koncertni je spektakl, kao i koncert Psihomodo Popa, završio u ponoć i 30 minuta. Na ovaj su način svi ljubitelji dobrog rocka mogli, osim u sportskom, uživati i u kvalitetnom glazbenom programu koji će se, nadamo se, ponoviti i iduće godine pa da dočekamo i „okrugli“, 20. Pannonian Challenge.