-

NaslovnaReportažeМаrčelo, Filteri i Iskaz sinoć "kidali" u Nišu

Маrčelo, Filteri i Iskaz sinoć “kidali” u Nišu

arhivaIz kluba Juridicum sinoć se čula i osetila energija Nišlija koji su, uz reči i zvuke Marčela, Filtera i benda Iskaz i Svedoci iz Pančeva, proveli nezaboravna dva i po sata.

Nastup je počeo u 22 i 15, a na binu su uz povike i buku izašli Marčelo, Ministar Lingvista i Nensi i svirku započeli pesmom “Teška artiljerija”. Popunjenim klubom su, na dalje nastavili da se šire zvuci “Kuće na promaji”, “Bekstva”, “Senki”, “Suza”, “Sindroma pepeljuge”. Pesmom “Saveti”, nastupio je i Nišlija Solow, koji je gost na albumu Marčela i Filtera “Deca i sunce”.

Izvođači su od publike tražili da bude srećna i da pravi veliku buku, što nikome nije predstavljalo problem. Najveću podršku dobijala je Nensi, čije ime je odzvanjalo iz svih delova kluba tokom celog nastupa, a ona naravno, nije razočarala. Između pesama nije bilo mnogo priče, jer kako je rekao Marčelo, uskoro će izbori i naslušaćemo se govora.

Oko 23 sata, družini na bini pridružili su se i Iskazi, koje je publika dočekala jednom velikom bukom. Iskaz je podigao atmosferu za još jedan nivo i zahvaljujući njima, pored hip-hopa, mogli su se čuti i zvuci DnB-a, fanka i hardkora. Repertoar izvedenih pesama bio je šarenolik. Mogle su se čuti pesme “Bol i revolt”, “Tri želje”, “Bube”, “S.I.S.T.E.M.”, “Balkan metal”, “Mamica”, “Ponos”, “Blagosloveni sjeb”, “Otkucaji”, pa i “Kuća na promaji”, po drugi put, ali u izvođenju Iskaza.

Nekoliko pesama propraćeno je i neizbežnim šutkama, a zagrejana i vesela publika je uz uzvike “Još!” uspela da produži svirku za tri pesme: “Sunce”, “Krasnokalipsa” i “Šarada”.

Marčelo i Filteri poznati su po dobrim nastupima, pa će se tako i ovaj u Nišu pamtiti.

Foto: Irena Spasić