Pravila privatnosti

Ko smo mi

“Balkanrock” (sa adresom https://www.balkanrock.com) je nezavisni regionalni muzički portal pokrenut 2007. godine sa ciljem da vam iz dana u dan donosi najsvežije vesti iz sveta muzike, a kroz izveštaje i reportaže prenese atmosferu sa muzičkih događaja iz regiona, te da vam posredstvom intervjua približi vaše omiljene muzičare, ali isto tako i da vam otkrije neke nove zanimljive zvezde u usponu koje će možda tek naći put do vaših srca.

Korišćenjem bilo kog dela „Balkanrock“ portala automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem „Balkanrock“ portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Nijedan deo „Balkanrock“ portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Koje lične podatke sakupljamo i u koju svrhu

Komentari

Kada korisnici ostave komentar sakupljamo podatke prikazane u formi za komentare (ime, e-mail adresu), kao i korisničku IP adresu i „user agent“ vašeg brauzera koji pomaže pri detekciji spama.

Anonimni string nastao od e-mail adrese (hash) može se proslediti Gravatar servisu radi provere korišćenja njihovog naloga. Gravat uslove korišćenja i pravila privatnosti Gravatara možete pročitati ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobravanja vašeg komentara, vaša profilna slika je prikazana javno u kontekstu sa vašim komentarom.

Mediji

Ako postavite fotografiju na našem sajtu, treba da izbegavate slike koje imaju prikačenu lokaciju (EXIF GPS). Posetioci vebsajta će u tom slučaju moći da preuzmu fotografiju i izvuku podatke o lokaciji.

Kontakt forme

Klikom na submit dugme unutar kontakt forme prihvatate da vebsajt sačuva vaše unete informacije (ime i e-mail adresu) kako bi mogli da odgovore na vaš upit. Adresa neće biti iskorišćenja za slanje nepoželjnih email kampanja i newslettera. Ukoliko ne želite da koristite naše kontakt forme možete nam direktno pisati na našu email adresu.

Kolačići (cookies)

Ako ostavite komentar na našem sajtu možete odabrati opciju da se ne čuvaju vaše ime, email adresa i vebsajt u kolačićima. Ova usluga postoji jedino da ne bi morali svaki put pre ostavljanja komentara da ponovo popunjavate vaše podatke. Kolačići se čuvaju godinu dana.

Ako imate nalog na sajtu i koristite ga za pristup (login) sajtu, napravićemo privremeni kolačić kako bi ustanovili da li vaš brauzer dozvoljava kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i briše se nakon gašenja vašeg brauzera.

Kada se ulogujete, tkođe ćemo kreirati nekoliko kolačića da sačuvamo vaše pristupne informacije i vaša podešavanaj ekrana. Ovi kolačići traju dva dana, dok kolačići za podešavanje ekrana traju godinu dana. Ako kliknete na „Zapamti me“, vaši podaci biće čuvani dve nedelje. Nakon odstupanja (logout) sa vašeg naloga, ovi kolačići biće obrisani.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biće sačuvan u vašem brauzeru. Kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno pamti identifikacioni broj članka kojim ste upravljali. Ističe nakon jednog dana.

Sadržaj sa drugih sajtova

Članci na sajtu mogu sadržati embedovan sadržaj (poput videa, slika, linkova…). Ovaj sadržaj sa drugih sajtova ponaša se na isti način kao da ste posetili taj sajt.

Ti sajtovi mogu prikupljati vaše podatke, koristiti kolačiće, prikačiti dodatne trakere i pratiti vašu interakciju sa embedovanim sadržajem, uključujući i praćenje interakcije sa ovim sadržajem i u slučaju da imate nalog sa kojim ste ulogovani na tom sajtu.

Analitika

Vebsajt koristi Google analitiku za praćenje sesija. Google Analytics uslove korišćenja i pravila privatnosti Google Analytics možete pročitati ovde: https://policies.google.com/privacy/update.

Sa kim delimo vaše podatke

Naš vebsajt ne deli lične podatke nikome.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ste ostavili komentar na sajtu, sadržaj komentara i njegovi metapodaci se čuvaju zauvek. Ovo je kako bi mogli da prepoznamo i odobrimo automatski dodatne komentare umesto da budu zaglavljeni u redu za čekanje na objavu.

Za registrovane korisnike na sajtu čuvamo lične informacije koje su ostavili uz svoj profile. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke u bilo koje vreme (jedino ne mogu promeniti korisničko ime). Vebsajt administratori takođe mogu videti i izmeniti ove informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima

Ukoliko imate nalog na sajtu ili ste ostavili neki komentar možete tražiti da dobijete izvezenu datoteku sa vašim ličnim podacima koje čuvamo o vama, uključujući i informaicje koje ste nam vi dali. Takođe možete zahtevati brisanje ličnih podataka koje čuvamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo zbog administrativnih, pravnih ili bezbednosnih razloga.

Kada vam šaljemo vaše podatke

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Komentari posetioca se proveravaju preko automatske detekcije spama koju pruža Askimet. Pravila privatnosti Askimeta: https://akismet.com/tos/.

Kontakt informacije

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati preko adrese: redakcija@balkanrock.com.