O nama

Balkanrock je regionalni portal magazinskog tipa, po uređivačkoj politici blizak svetskim muzičkim magazinima. Osnovan je krajem 2006. godine sa vizijom da postane mesto okupljanja za sve ljubitelje rokenrola, metala, panka i alternativne muzike u regionu (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija).

Naši ciljevi su da vam iz dana u dan donosimo najsvežije vesti iz sveta muzike, da vam kroz izveštaje i reportaže prenesemo atmosferu sa muzičkih događaja iz regiona, a često i šire, da vam posredstvom intervjua približimo vaše omiljene muzičare, ali isto tako i da vam otkrijemo neke nove zanimljive zvezde u usponu koje će možda tek naći put do vaših srca.

Tim od više od pedeset mladih novinara, fotografa i urednika sa strašću i entuzijazmom radi na vestima, reportažama, intervjuima, ali i na autorskim tekstovima za rubrike i serijale Pažljivo slušaj, Kratki rezovi, Gospodari pesme i dr. koji ne samo da promovišu rokenrol kulturu na Balkanu, već i na zanimljive načine otkrivaju nove dubine žanra.

Ipak, ono najvažnije čime Balkanrock može da se pohvali ste vi. Hiljade vas koji pratite naš rad, čitate i delite naše tekstove. Na tom poverenju smo vam beskrajno zahvalni i trudićemo se da uvek budemo sposobni da ga opravdamo.

Zapamtite, rokenrol je mrtav samo ako mu mi dopustimo da umre, a u toj bici smo, dragi naši čitaoci, vi i mi zajedno. Zato nastavite da čitate, a mi ćemo nastaviti da pišemo, rastemo i usavršavamo se.